Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ο ΕΝΦΙΑ πάνω στις νέες αντικειμενικές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από 600 έως και 900 εκατομμύρια ευρώ η «τρύπα» στα έσοδα από το φόρο.

Σημαντική μείωση αντικειμενικών αξιών από 25% έως και 35% αναμένεται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, κάτι που σημαίνει ότι εάν τελικά ακολουθήσει και ο νέος ΕΝΦΙΑ την πτωτική αυτή πορεία, τότε από 2,6 δισ. ευρώ που μάζεψε από τον φόρο ακινήτων πέρυσι το Κράτος, φέτος θα χάσει από 600 έως και 900 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή θα μαζέψει 1,7 έως 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την υπουργό Αναπληρωτή Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, το επόμενο δεκαπενθήμερο θα είναι έτοιμες οι νέες, αναπροσαρμοσμένες, αντικειμενικές αξίες ακινήτων, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα συμπαρασύρει και τον ΕΝΦΙΑ.

Ο ΕΝΦΙΑ, παρά τις αρχικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για κατάργησή του από φέτος, θα αρχίσει να πληρώνεται το αργότερο από τον Σεπτέμβρη με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες και η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει, ότι οι όποιες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ δεν θα δημιουργήσουν δημοσιονομική τρύπα και θα καλυφθούν από ισοδύναμα.

Σε περιοχές με τιμή ζώνης 600-700 ευρώ, οι προσαρμογές στις αντικειμενικές θα είναι μηδενικές. Σε ακριβότερες περιοχές θα υπάρξουν μειώσεις αλλά θα υπάρξουν και αυξήσεις σε ελάχιστες περιοχές, οι οποίες παρά την κρίση εμφανίζουν σήμερα αγοραίες τιμές υψηλότερες των αντικειμενικών αξιών.

Οι νέες τιμές της εφορίας αναμένεται να τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουλίου και πάνω σε αυτές θα υπολογισθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων.

Παραμένει άγνωστο με ποιο τρόπο το υπουργείο Οικονομικών θα καλύψει το σημαντικό κενό που θα αφήσει πίσω του ΕΝΦΙΑ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.