Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ένα ελληνικό 2ευρώ θα τυπωθεί σε όλη την Ευρωζώνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιλέχτηκε μετά από ψηφοφορία με αφορμή την επέτειο της ευρωπαϊκής σημαίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γιορτάζει τα 30 χρόνια από την υιοθέτηση της σημαίας με τα δώδεκα αστέρια, με την έκδοση ενός ξεχωριστού κέρματος των 2 ευρώ.

Η Κομισιόν πραγματοποίησε ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την επιλογή του σχεδίου του ξεχωριστού κέρματος, μεταξύ 5 διαφορετικών σχεδίων. Τελικά, ήταν η ελληνική συμμετοχή αυτή που αναδείχθηκε νικήτρια, με την επιλογή του ευρώ που σχεδίασε ο γλύπτης Γιώργος Σταματόπουλος σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Το συγκεκριμένο σχέδιο συγκέντρωσε περίπου το 30% των ψήφων, διευκρίνισε η Επιτροπή.

Η επιλογή αυτή δεν σηματοδοτεί καμία ξαφνική επέλαση φιλελληνισμού απέναντι στις δυσκολίες που περνά η χώρα, επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς η εθνικότητα κάθε σχεδίου δεν είχε αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Η μπροστινή όψη του επιλεγέντος νομίσματος αντιπροσωπεύει, σύμφωνα με το δημιουργό του, «12 αστέρια που μεταμορφώνονται σε ανθρώπινες φιγούρες που υποδέχονται τη γέννηση μίας νέας Ευρώπης».

«Περίπου 75 εκατομμύρια κέρματα με αυτό το νέο σχέδιο θα τυπωθούν από τις 19 χώρες της ευρωζώνης και θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στα πορτοφόλια των πολιτών στη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου αυτού του έτους», διευκρίνισε η Επιτροπή.

Τα αναμνηστικά κέρματα θα είναι όλα των 2 ευρώ και προορίζονται να κυκλοφορήσουν στο σύνολο της επικράτειας της Ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.