Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Κόντρα με Σπίρτζη - Επιμένουν στην 48ωρη απεργία τους οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι υπάλληλοι της πολιτικής αεροπορίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος διαμαρτυρόμενοι για την ασφάλεια των περιφερειακών αεροδρομίων.

«Φοβούμαστε ότι αν δεν σκύψουν στο πρόβλημα αυτό τον Ιούλιο και Αύγουστο θα αρχίσει το ένα αεροδρόμιο να βγαίνει πίσω από το άλλο», καταγγέλλει στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σωματείου υπαλλήλων πολιτικής αεροπορίας, Βασίλης Αλεβιζόπουλος.

«Δεν μπαίνει κανένα θέμα ασφάλειας», διαβεβαίωσε με παρέμβασή του ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

Δείτε το βίντεο του Mega:



-------------

Επιμένουν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στην πραγματοποίηση της 48ης απεργίας που έχουν εξαγγείλει για το διήμερο της Κυριακής 31 Μαΐου και της Δευτέρας 1ης Ιουνίου.

Η αντιπαράθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών με τους εκπροσώπους της ΟΣΥΠΑ, πυροδότησε αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι και αποφάσισαν να μην προσέλθουν στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρουν ότι θα προχωρήσουν στην απεργία τους και ζητούν "άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη για μια ειλικρινή και με αμοιβαίο σεβασμό συζήτηση και εύρεση λύσης στα σοβαρότατα θέματα που απασχολούν την ΥΠΑ". Στην ίδια ανακοίνωση καταγγέλλουν τον αναπληρωτή υπουργό πως "επέλεξε το δρόμο της αναίτιας και στείρας αντιπαράθεσης με παρέμβασή του στα ΜΜΕ, όπου χαρακτήρισε τους εργαζόμενους στην ΥΠΑ «κινδυνολόγους», «ονειροπόλους και εκτός του θεσμικού τους ρόλου» και προσθέτουν πως «αν και είχαμε ζητήσει συνάντηση εδώ και 4 μήνες, εκείνος μας απαξίωσε - και σε μια προσπάθειά να μας εκθέσει επικοινωνιακά, ανακοίνωσε από τα ΜΜΕ ότι θα συναντηθεί σήμερα μαζί μας».

«Μετά την εξέλιξη αυτή, καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΣΥΠΑ, δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε στη σημερινή συνάντηση με τον κ. υπουργό, σεβόμενοι τις αρχές μας και την ευθύνη μας προς το χώρο των αερομεταφορών, διατηρώντας στο ακέραιο τις καταγγελίες μας για την οικονομική ασφυξία στην ΥΠΑ που θα έχει απρόβλεπτες δυσμενείς συνέπειες για το τουρισμό, την Υπηρεσία και την Ελλάδα».

Το μεσημέρι, η διοίκηση της ΟΣΥΠΑ κατέθεσε αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα συσσωρευμένα προβλήματα, τα οποία, όπως επισημαίνουν τα μέλη της, απειλούν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των περιφερειακών αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα, ο Χρ. Σπίρτζης, με δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς ξεκαθάρισε πως δεν τίθενται ζητήματα ασφαλείας. Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επισήμανε πως οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο ως προς την απαξίωση της ΥΠΑ τα τελευταία χρόνια και δήλωσε πως έχει ήδη εξασφαλιστεί κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ για την αντιμετώπιση επειγόντων λειτουργικών θεμάτων στα περιφερειακά αεροδρόμια. Είπε, επίσης, ότι θα προκηρυχθούν άμεσα 32 θέσεις ηλεκτρονικών μηχανικών και παρεμφερών ειδικοτήτων.

Σε ερώτηση για τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως «αν ένα μέρος των εργαζομένων θέλει να κάνει κάποιες κινητοποιήσεις είναι δικό του θέμα και είναι αναφαίρετο δημοκρατικό του δικαίωμα. Εμείς δεν θα κάνουμε κάποια κίνηση ενάντια στις κινητοποιήσεις τους. Όλοι κρίνονται και από τον ελληνικό λαό και από τους εργαζόμενους της ΥΠΑ, για τις θέσεις που κρατάνε».


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.