Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Εταιρεία μετέτρεψε οικόπεδο σε σκουπιδότοπο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθη 30χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Συνελήφθη, στον Ασπρόπυργο Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 30χρονος, προσωρινά υπεύθυνος επιχείρησης εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος. Αναζητείται ο 60χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας, που κατηγορείται για τις ίδιες παραβάσεις.

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, με τη συνδρομή επιθεωρητών Περιβάλλοντος του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε χώρο οικοπέδου έκτασης περίπου έξι στρεμμάτων, διαπιστώθηκε στο έδαφος ανεξέλεγκτη διάθεση μεγάλου αριθμού μεταλλικών μερών αυτοκινήτων, ηλεκτρικές συσκευές, εξαρτήματα μηχανών οχημάτων και τρεις μπαταρίες οχημάτων. Παράλληλα, βρέθηκε μία συστοιχία από μεταλλικές φιάλες αποθήκευσης οξυγόνου, καθώς και τρεις σφραγισμένες φιάλες με προπάνιο.

Ακόμα παρατηρήθηκε, σε πολλά σημεία στον χώρο της επιχείρησης, η ύπαρξη χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων και λαδιών επί του εδάφους, ενώ βρέθηκε μεγάλος όγκος απορριμμάτων, αποτελούμενος από πλαστικές σακούλες, παλιά καθίσματα οχημάτων, παλιά έπιπλα, διάφορα σκουπίδια, καλώδια οχημάτων, ελαστικά μαζί με τις ζάντες τους και διάφορα φίλτρα.

O χώρος δεν διαθέτει σύστημα πυρασφάλειας και σύστημα διαχείρισης όμβριων υδάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν στάσιμα ακάθαρτα ύδατα αναμεμειγμένα με λάδια. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου δεν επιδείχθηκε καμία άδεια και κανένα παραστατικό.

Η διαπιστωθείσα ανεξέλεγκτη διάθεση ελαίων, στερεών αποβλήτων επί του εδάφους και επικινδύνων στερεών αποβλήτων στα οχήματα, προκαλούν υποβάθμιση του περιβάλλοντος με κίνδυνο τη ρύπανση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα.

Ο 30χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.