Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Πού θα κάτσει η «μπίλια» του ΦΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποια είναι τα μέτρα που φέρνει η συμφωνία.

Επιπλέον λογαριασμό περί το 1 δισ. ευρώ αφαιρεί από τις τσέπες των καταναλωτών ο νέος ΦΠΑ με το... καλό σενάριο, αν και ακόμη δεν έχει κλείσει στη διαπραγμάτευση.

Η τελευταία πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση στους δανειστές θέλει τρεις συντελεστές ΦΠΑ που θα δώσουν επιπλέον χρήματα στα κρατικά ταμεία περίπου 900 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα η ελληνική πρόταση είναι:

-ΦΠΑ 5% - 6% για τα φάρμακα τα βιβλία αλλά και όλα τα τρόφιμα. Αυτό θα φέρει μειώσεις στο καλάθι της νοικοκυράς.

-ΦΠΑ 10% - 11% για τουρισμό, ηλεκτρισμό και εστίαση

-ΦΠΑ 22% για όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες και προϊόντα

Ωστόσο η πλευρά των δανειστών δεν βλέπει με καλό μάτι τις συγκεκριμένες αλλαγές, καθώς θέλει τα έσοδα να αυξηθούν κατά 1,8 δισ. ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με πληροφορίες πληροφορίες προτείνει να υπάρχουν μόνο δύο συντελεστές ένας στο 13% και ένας στο 23%.

Όπως όλα δείχνουν στα νησιά η αύξηση του ΦΠΑ θα γίνει μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει κλειδώσει η συμφωνία.

Ανάμεσα στα μέτρα της συμφωνίας περιλαμβάνεται το μπλοκάρισμα στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αλλά και πρόστιμο έως 20% σε όσους βγαίνουν σε σύνταξη πριν τα 62 έτη. Ταυτόχρονα το πάγωμα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές φαίνεται να περνάει από τους δανειστές.

Ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει και θα εισπραχθεί φέτος με στόχο 2,6 δισ. ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται η επιβολή έκτακτης εισφοράς, στοχευμένα και για λόφους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.