Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Έφυγε από τη ζωή γνωστός συνθέτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε ηλικία 70 ετών πέθανε ο συνθέτης και στιχουργός Βασίλης Δημητρίου, δημιουργός μιας πλούσιας γκάμας τραγουδιών και μουσικής, λαϊκά, μουσική για θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση, μουσική για μπαλέτο και σύγχρονη κλασική.Ανάμεσα στις επιτυχίες του, τα τραγούδια «Ω τι κόσμος μπαμπά», «Χαλασιά μου», «Μαρία με τα κίτρινα», «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» και πολλές ακόμα επιτυχίες που έχουν ερμηνεύσει οι Γιάννης Καλατζής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Βιτάλη, Κατερίνα Κούκα και πολλοί άλλοι σπουδαίοι ερμηνευτές.

Ο Βασίλης Δημητρίου γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1945 στην Αθήνα. Στην δισκογραφία έβαλε τη σφραγίδα του με περισσότερα από τριακόσια πενήντα τραγούδια ενώ κυκλοφόρησε είκοσι οχτώ προσωπικούς δίσκους, ως αποτέλεσμα συνεργασίας με ποιητές και στιχουργούς όπως οι Νίκος Γκάτσος, Μάνος Ελευθερίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Γκούφας, Ακος Δασκαλόπουλος, Γιάννης Λογοθέτης, Νάνος Βαλαωρίτης, Πάμπλο Νερούδα κ.α.

Ο Βασίλης Δημητρίου ήταν μέλος της ΕΕΘΣ, Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Μεταφραστών και Συνθετών, της ΕΔΕΤ, Ένωση Δημιουργών Ελληνικού Τραγουδιού, υπήρξε και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΜΣ, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου - Θεατρικό Μουσείο. Από το 2004 έως το 2010 υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ. Επίσης, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου και του Δ.Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Η κηδεία του Βασίλη Δημητρίου θα γίνει αύριο στις 2 μ.μ. από το Α΄Νεκροταφείο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.