Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Πιλοτικό πρόγραμμα φιλοξενίας και δραστηριοποίησης παιδιών μεταναστών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκινά πιλοτικά τη Δευτέρα σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας και δραστηριοποίησης 600 παιδιών μεταναστών αρχίζει από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, σε 12 βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου και έχει στόχο την προώθηση του σεβασμού της διαφορετικότητας, την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και την αρμονική συνύπαρξη παιδιών μεταναστών και γηγενών.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί συνολικά σε πέντε Δήμους της χώρας (Αθήνας, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Νεάπολης - Συκεών, Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη) και αφορά 3.000 παιδιά. Χρηματοδοτείται κατά 95% από Κοινοτικούς Πόρους προερχόμενους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης και κατά 5% από Εθνικούς Πόρους του υπ. Εσωτερικών.

Κατά τη δίμηνη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά των μεταναστών θα συνυπάρχουν με τα υπόλοιπα παιδιά κατά την απογευματινή λειτουργία του προγράμματος και θα αναπτύσσουν δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων, παιχνίδια από όλες τις χώρες, θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, μουσικοκινητική, χειροτεχνίες και χάρτες με ταξίδια από τρόπους προέλευσης.

Η υποβολή των αιτήσεων για τη δωρεάν φιλοξενία και συμμετοχή των παιδιών στις παιδαγωγικές δραστηριότητες λήγει στις 30 Απριλίου. Μπορούν, όμως, να υποβάλλονται και κατά τη διάρκεια του προγράμματος στην Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών του Δήμου Νεάπολης - Συκεών (ΚΕΥΝΣ).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.