Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Σε επιτάχυνση οι διαδικασίες αποκατάστασης των ΧΑΔΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άμεση κίνηση για το θέμα από τον ΕΔΣΝΑ.

Σε αποκατάσταση των ΧΑΔΑ (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων) Ύδρας, Ν.Α. Αττικής, Κερατέας και Μεγάρων προχωρά ο ΕΔΣΝA, προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και να αποφευχθούν τα πρόστιμα του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος της νέας περιφερειακής αρχής σχετικά για την αλλαγή της διαχείρισης των απορριμμάτων, η πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου και του δήμου Ύδρας σχετικά με την αποκατάσταση ΧΑΔΑ και την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων και διάθεσης υπολειμμάτων του δήμου.

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει υποέργα όπως:

- Κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων με τεχνολογία/ες που θα αποτρέπουν τη δημιουργία οσμών και λοιπόν δυσάρεστων εκπομπών και δημιουργία δικτύου διαλογής βιοαποβλήτων.

- Τοπικού Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων.
- Μελέτη για την κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων.
- Αγορά γης για την κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων.
- Κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων.
- Μηχανολογικός εξοπλισμός λειτουργίας χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων.

Σημειώνεται ότι τα υποέργα προέκυψαν από μελέτη, που εκπόνησαν αποκλειστικά οι υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ, ο οποίος ταυτόχρονα προχωρεί και στην προκήρυξη ανοικτών διαγωνισμών για την ανάθεση των έργων αποκατάστασης των ΧΑΔΑ Ν.Α. Αττικής, Κερατέας και Μεγάρων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.