Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Υπέρ της κατάργησης της Τράπεζας Θεμάτων ο Αμανατίδης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Περιορίζει τον ταξικό χαρακτήρα του Νέου Λυκείου».

«Ο Νόμος 4186 ο οποίος θεωρητικά στηρίχθηκε στο πόρισμα Μπαμπινιώτη για τη δημιουργία του Νέου Λυκείου, στην πράξη δεν οδήγησε ούτε στην αλλαγή των αναλυτικών προγραμμάτων, ούτε στην ενίσχυση του παιδευτικού χαρακτήρα του Λυκείου και την αποσύνδεσή του από την εξεταστική διαδικασία, προτάσεις που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο πόρισμα. Αντίθετα, οδήγησε στην αλλαγή και μόνο του εξεταστικού συστήματος με την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων -που δεν έτυχε καν πιλοτικής εφαρμογής -, ως να ήταν αυτή η πλέον ενδεδειγμένη κίνηση για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Λύκειο», τόνισε κατά την ομιλία του το μεσημέρι της Δευτέρας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γιάννης Αμανατίδης.

Συνεχίζοντας, ο κ. Αμανατίδης υποστήριξε ότι η ταύτιση της διδακτέας με την εξεταστέα ύλη, δεν αποτελεί παράγοντα αναβάθμισης ενός σχολείου στο οποίο λείπουν όχι μόνο οι υποστηρικτικές δομές αλλά κυρίως οι εκπαιδευτικοί που θα την διδάξουν, αντίθετα, με τον τρόπο αυτό οδηγούνται οι μαθητές στα φροντιστήρια και όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, δημιουργούν τη στρατιά των ανέργων και των υποαπασχολούμενων με σχέσεις «ελαστικής εργασίας».

«Με την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων κάνουμε ένα θετικό βήμα προς τον περιορισμό του ταξικού χαρακτήρα που προσδίδει στο Νέο Λύκειο ο Ν. 4186», υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Αμανατίδης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.