Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Μια αισιόδοξη καμπάνια έρχεται στο Instagram

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φουσκώνουμε ένα πορτοκαλί μπαλόνι και χαρίζουμε την ανάσα μας για καλό σκοπό.

Με πρωταγωνιστή το πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα της αισιοδοξίας, ξεκίνησε χθες η εκστρατεία ευαισθητοποίησης «Χαρίζω την ανάσα μου», η οποία στοχεύει να υπογραμμίσει τη σημασία των «υγιών» πνευμόνων, και την αξία της ανάσας μας.

Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου για την εκστρατεία, ο Συντονιστής Διευθυντής της 6ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μιχάλης Τουμπής, στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για τον πρακτικό αντίκτυπο των αναπνευστικών νοσημάτων στην υγεία μας, να τονιστεί η σημασία της πρόληψης αλλά και να δημιουργηθούν δύο παιδικές χαρές «πνεύμονες» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κατά την συνέντευξη τύπου ο κ. Τούμπης εξέφρασε και την απογοήτευσή του για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στη χώρα μας, απογοήτευση την οποία ασπάζονται πολλοί πνευμονολόγοι. Οι ευθύνες, όπως υποστήριξαν, βαραίνουν την Πολιτεία ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν λόγο και για «τεράστια συμφέροντα» που αντιδρούν στη διακοπή καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν αναγνωρίζουν, όπως τόνισαν, και το μερίδιο ευθυνών που αντιστοιχεί στον κάθε καπνιστή πολίτη, ο οποίος μη σεβόμενος το συνάνθρωπο του, τον «αναγκάζει να καπνίζει μαζί τους».

Η απάντηση από πλευράς καταστηματαρχών που παραβιάζουν τον νόμο με κίνδυνο την επιβολή προστίμων παραμένει ίδια όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) οι οποίοι προσπάθησαν να καταγράψουν και να δημοσιοποιήσουν τα ελεύθερα από καπνό καταστήματα. «Προτιμώ να πληρώσω το πρόστιμο, διότι αν εφαρμόσω τον νόμο οι πελάτες θα πάνε στον διπλανό που επιτρέπει το κάπνισμα» ήταν η συνήθης απάντηση των καταστηματαρχών.



«Εάν μπορούσαμε να σταματήσουμε το κάπνισμα θα λύναμε το πρόβλημα των αναπνευστικών νοσημάτων» τα οποία κατά 95% οφείλονται στο κάπνισμα και κατά 5% σε άλλους παράγοντες, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Μιχάλης Τουμπής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξη.

Η καμπάνια «Χαρίζω την Ανάσα μου», ζητά από όλους μας να φουσκώσουμε ένα πορτοκαλί - το χρώμα της αισιοδοξίας - μπαλόνι, να τραβήξουμε μια φωτογραφία και να την «ανεβάσουμε» στο Instagram με το #xarizoanasa.

Από την συνέντευξη για την καμπάνια δεν έλειψαν και μέλη του καλλιτεχνικού στερεώματος. Παραβρέθηκαν, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε «ενδιαφέρομαι και νοιάζομαι για την υγεία των πολιτών» καθώς και ο μουσικός και ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης ο οποίος δήλωσε «πως τις πιο μεγάλες ανάσες στη ζωή, τις χρειάζεται το μέλλον, το οποίο ανήκει στα παιδιά».

«Δυστυχώς ο κόσμος δεν γνωρίζει τα αναπνευστικά νοσήματα και όταν τα ανακαλύπτει είναι σε προχωρημένο στάδιο, με αποτέλεσμα να έχει επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής του αλλά και η θεραπεία να είναι πολυδάπανη» συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Χαρίζοντας την ανάσα μας λοιπόν μπορούμε να ισχυροποιήσουμε τα μηνύματα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για τα αναπνευστικά νοσήματα καθώς και να ενημερωθούμε ώστε να αναγνωρίζουμε τα συμπτωμάτων της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας και του άσθματος. Μια επίσκεψη στον ειδικό γιατρό άλλωστε αποτελεί κρίσιμο στοιχείο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.