Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Βρήκαν μέσω Facebook ανήλικη που είχε εξαφανιστεί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τη μικρή
.
Στη διαλεύκανση μίας ακόμη υπόθεσης εξαφάνισης ανήλικης οδήγησαν οι ενέργειες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, στις 17 Μαρτίου, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από αστυνομικό τμήμα της Αττικής, ότι οι γονείς ανήλικης αλλοδαπής που διαμένουν μόνιμα στη χώρα, δήλωσαν την εξαφάνισή της, παραθέτοντας προς αξιολόγηση το στοιχείο της κατοχής λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης και ιδιαίτερα του στοιχείου της ανηλικότητας, άμεσα, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και των λοιπών ψηφιακών δεδομένων που χρησιμοποιούσε η ανήλικη για την πρόσβασή της στο διαδίκτυο, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό της.

Από την ανάλυση των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών και την ψηφιακή και αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από εξειδικευμένους αξιωματικούς της Υπηρεσίας, προέκυψε και ταυτοποιήθηκε σημείο διασύνδεσης σε «προφίλ» που χρησιμοποιούσε η ανήλικη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί γεωγραφικά η θέση της, εντός της χώρας.

Σε συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού τμήματος της συγκεκριμένης περιοχής, η υπόθεση είχε αίσια κατάληξη, βραδινές ώρες της 18ης Μαρτίου, με τον εντοπισμό της ανήλικης, η οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν καλά στην υγεία της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.