Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

«Είμαστε όλοι αδέλφια, είμαστε όλοι ίσοι»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μαθητές δημοτικού στο γραφείο του υπουργού Παιδείας.

«Είμαστε όλοι αδέλφια», «Ναι στη Διαφορετικότητα», «Είμαστε όλοι ίσοι», είναι κάποια από τα συνθήματα που άκουσε από τα παιδιά του πολυεθνικού 65ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς, στα ελληνικά αλλά και στη γλώσσα καταγωγής τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού προσκλήθηκαν στους χώρους του υπουργείου 25 παιδιά της τετάρτης τάξης του δημοτικού σχολείου συνοδευόμενα από τον διευθυντή και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τα παιδιά στο δάπεδο της κεντρικής σκηνής του αίθουσας «Γαλάτεια Σαράντη» ζωγράφισαν και έγραψαν πάνω σε μεγάλες επιφάνειες χαρτιού μηνύματα ενάντια στις διακρίσεις από άνθρωπο σε άνθρωπο. Όπως: «Ξεχωρίζουμε τους Ανθρώπους ανάλογα τον χαρακτήρα τους και όχι την φυλή τους». «Λέμε όχι στον Ρατσισμό», «Θέλουμε έναν όμορφο κόσμο».

Το έργο τους θα αποσταλεί στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως η Ελληνική συμμετοχή στη θεσμοθετημένη από το 1966 παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού.

Ο υπουργός πήρε τον λόγο φανερά συγκινημένος συγχαίροντας πρωτίστως για τη δουλειά τους, τούς αφανείς ήρωες, το εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο με αφοσίωση φέρνει εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, «Διδάσκω σε μεγαλύτερα παιδιά. Θεωρώ όμως ότι η διδασκαλία σε αυτές τις ηλικίες είναι πιο δύσκολη».

Απευθυνόμενους στους μικρούς ακροατές είπε «όλοι μαζί σε αυτή την Ελλάδα με τους πολλούς πολιτισμούς και τις πολλές γλώσσες πρέπει να θωρακίσετε τις σχέσεις αγάπης και φιλίας που έχετε μεταξύ σας έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε καινούργια πράγματα».

Στη συνέχεια ο υπουργός βρέθηκε ανάμεσα στους μαθητές και τις μαθήτριες όπου και τους συμβούλεψε λέγοντας «Αν είσαστε ενωμένοι όλοι μαζί δεν μπορεί κανένας να σας πειράξει».

Για τους μαθητές η μεγάλη έκπληξη ακολούθησε αργότερα όταν τους άνοιξαν οι πόρτες του υπουργικού γραφείου. Τα παιδιά ξεχύθηκαν στην αίθουσα εξερεύνησαν τον χώρο και κάθισαν στις καρέκλες του γραφείου συσκέψεων και του υπουργικού γραφείου. Ανάμεσα τους ο Τζέφρυ, παιδί μεταναστών από τη Νιγηρία, που κάθισε στην καρέκλα του υπουργού το οποίο ο κ. Μπαλτάς παρότρυνε να κάνει ό,τι μπορεί στο μέλλον έτσι ώστε μία μέρα να βρεθεί και επισήμως σε αυτήν τη θέση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.