Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Λίντσαραν ζευγάρι γιατί πίστευαν ότι ήταν μάγοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πλήθος θεωρούσε ότι ευθύνεται για τον θάνατο 8χρονου αγοριού.

Για τον θάνατο ενός μικρού αγοριού κατηγορήθηκαν ψευδώς δύο άνθρωποι από τη Ζιμπάμπουε, οι οποίοι και λιντσαρίστηκαν σε μια παραγκούπολη της πρωτεύουσας της Νότιας Αφρικής, Πρετόρια.

Η γυναίκα κάηκε ζωντανή, ενώ ο συμπατριώτης της κατάφερε να γλιτώσει χάρη στην επέμβαση της αστυνομίας.

«Ένας άνδρας και μία γυναίκα δέχθηκαν επίθεση, δεν ήταν Νοτιοαφρικανοί, αλλά κάτοικοι Ζιμπάμπουε», δήλωσε η Κατλέγκο Μόγκαλ, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή σε έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό κοντά την Πρετόρια έπειτα από πολλές ημέρες έντασης που ξεκίνησε μετά τον θάνατο ενός αγοριού 8 ετών, το οποίο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη, πέθανε από ηλεκτροπληξία και δεν ήταν θύμα μαγείας, όπως πίστευαν οι κάτοικοι.

«Η γυναίκα πέθανε αφού απ’ ό,τι φαίνεται κάηκε ζωντανή από το πλήθος», ενώ «η αστυνομία επενέβη για να σώσει τον άνδρα», ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο. «Πήρε εξιτήριο χθες Δευτέρα το βράδυ», διευκρίνισε η Μόγκαλ.

«Έχει ξεκινήσει έρευνα για τον φόνο», όμως οι τρεις ύποπτοι που έχουν συλληφθεί προς το παρόν κατηγορούνται μόνο για ταραχές. Καθώς «υπήρχαν 500 άνθρωποι, χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις» για να κατηγορηθούν για λιντσάρισμα, εξήγησε η Μόγκαλ.

Την Κυριακή το βράδυ ένα πλήθος επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού τμήματος της περιοχής ζητώντας την απελευθέρωση των τριών συλληφθέντων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.