Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Οι άνθρωποι έχουν εξοντώσει σχεδόν 3 εκατ. φάλαινες τον 20ο αιώνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η εντατική θήρευση καταστρέφει το ζωικό βασίλειο.
Δεν είναι άγνωστο ότι οι φάλαινες κινδύνευσαν σοβαρά κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, αλλά μια νέα έρευνα δείχνει πόσο κοντά φτάσαμε στην ολική εξόντωσή τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, δημοσιεύτηκε στις 4 Μαρτίου στο «Marine Fisheries Review», μεταξύ των δεκαετιών 1990 και 1999, εξαιτίας της εντατικής θήρευσης οι άνθρωποι εξόντωσαν περίπου 2,9 εκατομμύρια φάλαινες, για το λίπος, το κρέας, τα οστά και τις μπαλένες τους.

Όπως αναφέρουν τα τρέχοντα δεδομένα από την Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας, μαζί με δεδομένα από την USSR (που θηρεύουν φάλαινες παράνομα για 30 έτη), οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 276.442 φάλαινες εξοντώθηκαν στο Βόρειο Ατλαντικό, 563.696 στο Βόρειο Ειρηνικό και 2.053.956 στο Νότιο Ημισφαίριο.

Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι η εξόντωση των φαλαινών κορυφώθηκε στη δεκαετία του 1960 και του 1970 (Ο αριθμός των φαλαινών που θανατώνονται για τροφή από γηγενείς κοινότητες ήταν μια αμελητέα ποσότητα σε σύγκριση).

«Δεδομένης της σημερινής κατάστασης των ωκεανών και της κατάστασης ορισμένων φαλαινών, μπορεί ο μειωμένος πληθυσμός να επανέλθει σε επίπεδα προ-φαλαινοθηρίας;», αναρωτιέται ο Howard Rosenbaum, ο διευθυντής της Wildlife Conservation Society's Ocean Giants Program σε δηλώσεις του στο NBC News.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.