Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΗΠΑ: Πήραν πόδι τρεις αστυνομικοί που έστελναν ρατσιστικά μηνύματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρεις αστυνομικοί αποτάχθηκαν και ένας τέταρτος παραιτήθηκε για την ανταλλαγή μηνυμάτων και βίντεο με ρατσιστικό περιεχόμενο, ανακοίνωσε η αστυνομία του Φορτ Λούντερνταλ στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Αυτοί οι τέσσερις αστυνομικοί αντάλλασσαν ρατσιστικά μηνύματα μεταξύ τους και με πρώην αστυνομικούς» δήλωσε ο Φρανκ Αμπερλι, επικεφαλής του τμήματος στο Φορτ Λούντερνταλ της Φλόριντα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Η συμπεριφορά τους είναι αδικαιολόγητη και δεν θα ανεχθούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές», ανέφερε επίσης ο αρχηγός της αστυνομίας.

Αυτό το περιστατικό έρχεται σε μια ιδιαίτερα τεταμένη στιγμή όπου πολλές σκηνές βίας και δολοφονίες αφροαμερικανών πολιτών από αστυνομικούς κατά τους τελευταίους μήνες έχουν προκαλέσει αναβίωση των φυλετικών εντάσεων και προκαλούν πολυάριθμες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη χώρα, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα μηνύματα περιείχαν ρατσιστικές εκφράσεις και βίντεο, που έστειλε ένας από τους αστυνομικούς σαν να ήταν το τρέιλερ μιας ταινίας. Εμφάνιζαν ένα πρόσωπο με λευκή κουκούλα της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν και φωτομοντάζ του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με χρυσά δόντια.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Φορτ Λούντερνταλ είπε ότι είχε αρχίσει η διερεύνηση αυτών των περιπτώσεων από πέρυσι, όταν έφτασε η καταγγελία σχετικά με αυτά τα μηνύματα. Στην αρχή της έρευνας, τον Οκτώβριο, οι τέσσερις αστυνομικοί αποτάχθηκαν δύο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε δύο ανατέθηκαν θέσεις γραφείου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.