Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Οι τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρεις φοιτητές ανέβασαν τα χυδαία σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Πρόκειται για τρεις νεαρούς από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη.

Εντοπίστηκαν τα άτομα που ανέβαζαν χυδαία και υβριστικά σχόλια σε blog στο διαδίκτυο για τον άτυχο Βαγγέλη Γιακουμάκη λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό του πτώματος του έξω από τη Γαλακτοκομική Σχολή Αθηνών.

Πληροφορίες λένε ότι αναμένονται συλλήψεις, καθώς η Google έδωσε τα στοιχεία στις ελληνικήες αρχές και συγκεκριμένα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Πρόκειται για τρεις φοιτητές από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Μυτιλήνη.

Σημειώνεται ότι ποινική δίωξη σε βάρος των διαχειριστών της ιστοσελίδας που δημοσίευσαν «απαράδεκτα υβριστικά σχόλια στη μνήμη του Ευάγγελου Γιακουμάκη» άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της δημόσιας υποκίνησης βίας και μίσους μέσω διαδικτύου από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

Η δικογραφία εστάλη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «για την ανακάλυψη των δραστών».

Σημειώνεται πως άμεση ήταν η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από καταγγελίες που δέχθηκε για blog, το οποίο καθύβριζε τον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, διαπίστωσε την ύπαρξη ιστολογίων, όπου είχαν αναρτηθεί δημοσιεύσεις και σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο για τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος αγνοούνταν από τις 6 Φεβρουαρίου 2015 και εντοπίστηκε, νεκρός στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων.

Παράλληλα το Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT δέχθηκε πληθώρα καταγγελιών, τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σχετικά με την ύπαρξη των επίμαχων διαδικτυακών αναρτήσεων.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημων αιτημάτων προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των εν λόγω προσβλητικών αναρτήσεων.

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από τις εταιρείες η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών.

-----------

Απειλούσαν το Βαγγέλη με βίντεο από τα καψόνια



Πρωταγωνιστές και σε άλλα επεισόδια οι «σκληροί» της Γαλακτοκομικής.

«Δίναμε συχνά σφαλιάρες στο κοπέλι, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα για εμάς. Έτσι κάνουμε εμείς στον τόπο μας. Δίνουμε σφαλιάρες στο πρόσωπο για να γελάσουμε. Ο Βαγγέλης κάποιες φορές γελούσε».

Η φράση ανήκει σε έναν από τους τέσσερις φοιτητές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που φέρονται να τραμπούκιζαν άγρια τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Και αυτός δεν είναι ο μόνος που έχει ομολογήσει στην Ασφάλεια Ιωαννίνων τους τραμπουκισμούς σε βάρος του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Σοκαριστικό υλικό

Όπως αποκαλύπτουν αστυνομικές πηγές στον «Ελεύθερο Τύπο», η ομάδα νεαρών από την Κρήτη όχι μόνο βασάνιζε τον Βαγγέλη, αλλά τραβούσε βίντεο και φωτογραφίες τα «κατορθώματά» της απειλώντας ότι θα τα δώσει στη δημοσιότητα.

Το σοκαριστικό αυτό υλικό, στο οποίο απεικονίζεται ο Βαγγέλης να τραμπουκίζεται, βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η απειλή δημοσίευσης των όσων συνέβαιναν μπορεί να βάραινε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του θύματος.

Την ίδια ώρα, τρία περιστατικά άγριων συμπεριφορών της ομάδας φοιτητών που στοχοποίησε τον άτυχο 20χρονο ήταν σε γνώση της πρώην Διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, χωρίς να λαμβάνονται τα ανάλογα μέτρα για να μπει ένα τέλος στη δράση τους.

Όπως αναφέρουν στην εφημερίδα αρμόδιες πηγές, ο φερόμενος ως «αρχηγός» της ομάδας αυτής μία ημέρα πέρυσι έκοψε υπό την επήρεια μέθης τα δέντρα που υπήρχαν στο προαύλιο της Σχολής. Ένα άλλο βράδυ πήγε μαζί με την παρέα του -μέλη της οποίας φέρονται να ασκούσαν bullying στον Βαγγέλη- στα μπουζούκια και αφού μέθυσαν όλοι μαζί άρχισαν να προκαλούν φθορές στο κατάστημα. Από εκεί έφυγαν ξημερώματα, αφού πρώτα τσακώθηκαν με το προσωπικό, χωρίς να πληρώσουν αυτά που τους αναλογούσαν. Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού μαγαζιού επικοινώνησε με το διευθυντή της Σχολής ζητώντας την τιμωρία των φοιτητών και την καταβολή των χρημάτων για τις επισκευές στο κατάστημα.

Η παρέμβαση βουλευτή

Και σαν να μην έφταναν αυτά, ένα βράδυ ο «αρχηγός» της παρέας κατανάλωσε και πάλι μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και άρχισε να σπάει τα πάντα στο δωμάτιό του στην εστία της Σχολής. Τα περιστατικά αυτά ήταν σε γνώση της Διεύθυνσης, που όταν κάποια στιγμή αποφάσισε να αποβάλει από την εστία το φοιτητή, δέχθηκε τηλεφώνημα από βουλευτή της Κρήτης για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης. Το αποτέλεσμα ήταν να μην αποβληθεί από την εστία και να πέσει στα μαλακά.

Στο ποινολόγιο της Σχολής έχουν αποτυπωθεί όλα αυτά τα περιστατικά και γίνεται έρευνα για το κατά πόσον έχουν γίνει αλλοιώσεις. Όπως προκύπτει, στα δωμάτιά τους οι φοιτητές αυτοί είχαν μαχαίρια και σουγιάδες που ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, διακοσμητικά. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι όταν ολοκληρωθεί η έρευνα δεν αποκλείεται να ασκηθούν σε βάρος τους διώξεις για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Λαϊκά δικαστήρια

Από την πλευρά τους, οι φοιτητές που φέρονται να εκφόβιζαν τον Βαγγέλη σε προχθεσινή τους ανακοίνωση αρνούνται τα πάντα και κάνουν λόγο για «λαϊκά δικαστήρια» που στο τέλος κάνουν τους ίδιους θύματα εκφοβισμού.

Χθες, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, εξέφρασε με δήλωσή του την έντονη αντίθεση της δημοτικής αρχής σε φαινόμενα αυτοδικίας και «ειδικών δικών» που τρομοκρατούν τους σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Όπως είπε, οι σπουδαστές στοχοποιούνται ως ένοχοι. Παράλληλα, προανήγγειλε πρωτοβουλίες για τη στήριξη της Σχολής, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας.

-----------

Μαρτυρία – σοκ για τον Βαγγέλη – Ο «σκληρός» της παρέας μιλάει


Σπάει τη σιωπή του και μιλά για όσα έζησε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, οπότε χάθηκαν τα ίχνη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και για τη συναναστροφή του με τον άτυχο νεαρό, ο φερόμενος ως σκληρός της παρέας σπουδαστών στη Γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων.

Ο 19χρονος Παναγιώτης Καραγκούνης αρνείται κατηγορηματικά ότι πρωταγωνίστησε σε καψώνια και εκφοβισμούς, δήλωνε ότι στιγματίστηκε και φοβάται πλέον ακόμα και να βγει από τη σχολή.

«Εγώ τον έψαχνα στις καφετέριες την ημέρα που εξαφανίστηκε» υποστηρίζει ο πρωτοετής σπουδαστής: «Δεν είμαστε καν παρέα Κρητικών. Εκτός από δύο, οι υπόλοιποι είμαστε από τα Καλάβρυτα, τις Σέρρες και το Κιλκίς», προσθέτει ότι στην φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τα… κόκκινα βελάκια που υποδεικνύουν τους υποτιθέμενους βασανιστές του Βαγγέλη, έχουν αλλάξει τη ζωή του:

«Με έχει στιγματίσει η συγκεκριμένη φωτογραφία που κάποιος δημοσίευσε σταμπάροντάς μας ως τους υπαίτιους για την αυτοκτονία του Βαγγέλη, ως αυτούς που έκαναν τη ζωή του κόλαση.

«Με δείχνουν με το δάχτυλο. Ψιθυρίζουν και με βρίζουν. Δεν μπορώ να πάω στο χωριό μου, μου έχουν κολλήσει τη ρετσινιά».

Η επίμαχη φωτογραφία, τραβήχτηκε στις αρχές του χρόνου στο σινεμά. Ο Καλαβρυτινός σπουδαστής, χαρακτηρίζει τον Βαγγέλη «παλικάρι χαμηλών τόνων, που όμως δεν κλεινόταν στο δωμάτιό του» και δεν είχε εκμυστηρευτεί ότι κάτι τον βασάνιζε:

«Γνωριστήκαμε πριν από δύο μήνες. Έβγαινε και στην παρέα ήταν καλός, αλλά δεν είχε κάποιον κολλητό. Δεν φαινόταν να τον απασχολεί κάτι και δεν μας είχε πει ότι κάποιος τον πείραζε. Στους δικούς του μπορεί να είχε πει. Σε εμάς όχι. Άκουσα ότι τον έδεναν με ιμάντες και άλλα απίστευτα τα οποία δεν είδα ποτέ» υποστηρίζει ο Παναγιώτης Καραγκούνης.

Δείτε τι είπε ο Παναγιώτης Καραγκούνης στην εκπομπή "Mία":



-----------

Έφοδος σε σπίτι στη Μυτιλήνη για την υπόθεση Γιακουμάκη

Ο νεαρός αναρτούσε τα αισχρά σχόλια στο διαδίκτυο για τον σπουδαστή.

Έφοδο σε σπίτι φοιτητή στη Μυτιλήνη, ο οποίος φέρεται να είναι ένα από τα άτομα που ανέβαζε στο διαδίκτυο αισχρά σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, πραγματοποίησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε δημοσιογράφος του lesvosnews.gr πριν από λίγο στον ΑΝΤ1, νεαρός δεν συνελήφθη, ωστόσο κατασχέθηκαν αρκετά αντικείμενα από το σπίτι.

Σημειώνεται πως νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι εντοπίστηκαν τα άτομα που ανέβαζαν χυδαία και υβριστικά σχόλια σε blog στο διαδίκτυο για τον άτυχο Βαγγέλη Γιακουμάκη λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό του πτώματος του έξω από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Η Google έδωσε τα στοιχεία των τριών φοιτητών από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Μυτιλήνη στις ελληνικές αρχές και συγκεκριμένα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

-----------

Στο κυνήγι 50χρονου με ποινικό μητρώο για την υπόθεση Γιακουμάκη

Οι αστυνομικοί μπήκαν σπίτι του αλλά είχε διαφύγει.

Να εντοπίσει τα τρία πρόσωπα που ανέβασαν χυδαία σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη επιχειρεί η αστυνομία.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η αστυνομία ήδη έκανε έφοδο στα σπίτια δυο φοιτητών, από την Αθήνα και τη Μυτιλήνη, γεννηθέντων το 1987 και το 1991. Όμως, το τρίτο άτομο που αναζητείται φαίνεται να είναι τελικά ένας άνδρας 50 ετών.

Ο άνδρας αναζητείται στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα έχει βεβαρυμένο ποινικό μητρώο με μια υπόθεση βιασμού αλλά και για κατοχή όπλων.

Η αστυνομία φέρεται να εισέβαλε στο σπίτι του αλλά εκείνος να έχει διαφύγει.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από την έρευνα δεν προκύπτει ότι οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν σχέση με τα Γιάννενα, ωστόσο έχουν κατασχεθεί οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές τους που ερευνώνται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν με οποιονδήποτε τρόπο είχαν σχέση με το μπούλινγκ σε βάρος του 20χρονο Βαγγέλη.

Οι δύο φοιτητές και ο 50χρονος, εντοπίστηκαν αφού δόθηκαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα ηλεκτρονικά τους ίχνη, από την Google, η οποία έπειτα από παρέμβαση των Αρχών, είχε κατεβάσει το μπλόγκ, μέσω του οποίου μεταδίδονταν τα υβριστικά σχόλια.

Σε βάρος των τριών που εντοπίστηκαν σχηματίστηκαν δικογραφίες που εστάλησαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.
Λεπτομέρειες για την υπόθεση να ανακοινωθούν μετά το μεσημέρι από τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγο Μανώλη Σφακιανάκη.

-----------

Ήξερε τι συμβαίνει στον Βαγγέλη ο φοιτητής από τη Μυτιλήνη που έγραφε τα υβριστικά σχόλια

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο φοιτητής από τη Μυτιλήνη που ανέβασε υβριστικά σχόλια για τον άτυχο Γιακουμάκη, δεν αναμειγνύεται στην υπόθεση για πρώτη φορά. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επί δύο χρόνια χλεύαζε τα όσα συνέβαιναν στον Βαγγέλη.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



-----------

Σφιακιανάκης: Ερευνάται κι άλλο ηλεκτρονικό ίχνος


Για τα τρία άτομα που ταυτοποιήθηκαν για εξύβριση στο πρόσωπο του Βαγγέλη Γιακουμάκη από συγκεκριμένο blog που διαχειρίζονταν, γράφοντας υβριστικά σχόλια και αναρτήσεις για τον ίδιο, μίλησε, σε συνέντευξη τύπου, ο διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.

Οι τρεις υβριστές ηλικιών 25, 28 και 50 ετών, εντοπίσθηκαν σε Αθήνα, Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος που εντοπίσθηκε στη Θεσσαλονίκη έχει διαπράξει στο παρελθόν ανθρωποκτονία, βιασμό και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο κ. Σφακιανάκης πρόσθεσε πως «ερευνάται ένα ακόμη ηλεκτρονικό ίχνος».

Δείτε το βίντεο από το Star:



-----------

Πήδηξε από το παράθυρο ο σεσημασμένος που έβριζε το Γιακουμάκη

Έφοδος της αστυνομίας σε τρία σπίτια.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε προκειμένου να εντοπιστούν τα τρία άτομα που μέσω blog και σχολίων έβριζαν χυδαία τον Βαγγέλη Γιακουμάκη μετά τον εντοπισμό του πτώματός του.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ανακοινώθηκε ότι διακριβώθηκε η εμπλοκή τριών ατόμων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενήργησε άμεσα λόγω της σοβαρότητας και της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης, καθώς στο επίμαχο ιστολόγιο, μεταξύ άλλων, υποκινούνταν το μίσος και η πρόκληση βιαιοπραγιών και άλλων εκδηλώσεων μίσους κατά ομάδων προσώπων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρή απειλή για τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα

Στις πράξεις που εξιχνιάστηκαν περιλαμβάνονται και η ανάρτηση δημοσιεύσεων και σχολίων, σε ιστολόγιο του διαδικτύου, με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο για τη μνήμη 20χρονου Βαγγέλη.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο φοιτητών 28 και 25 ετών και ενός σεσημασμένου 50χρονου για τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της δημόσιας πρόκλησης και διέγερσης σε εκτέλεση πλημμελημάτων και κακουργημάτων που τελείται από μίσος, μέσω διαδικτύου, ενώ ο 50χρονος κατηγορείται επίσης και για απείθεια.

Μάλιστα για να ξεφύγει ο 50χρονος μόλις χτύπησαν οι αστυνομικοί την πόρτα του πήδηξε από το παράθυρο και χάθηκε...

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο της στοχευμένων διαδικτυακών ερευνών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση καταγγελιών (τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων) στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT διακρίβωσε ότι απογευματινές ώρες της 15-03-2015 σε ιστολόγιο του διαδικτύου, είχαν αναρτηθεί δημοσιεύσεις και σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο για τη μνήμη του Βαγγέλη.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημων αιτημάτων προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των εν λόγω προσβλητικών αναρτήσεων.

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από τις εταιρείες η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παρήγγειλε τη διενέργεια προανάκρισης, για το αδίκημα της δημόσιας υποκίνησης βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, προς εξακρίβωση των στοιχείων αγνώστων ατόμων, που προέβησαν στις διαδικτυακές αναρτήσεις.

Κατά την εξέλιξη των διαδικτυακών ερευνών και της προανάκρισης, η δικογραφία τέθηκε εκ νέου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της πρόκλησης σε εκτέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος που τελείται από μίσος και δόθηκε νέα παραγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διενέργεια προανάκρισης.

Για την εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων - στοιχείων της υπόθεσης και πραγματοποιήθηκε συνεχής αλληλογραφία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία που εδρεύει στην αλλοδαπή καθώς και με παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Από τις απαντήσεις των παραπάνω εταιρειών διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών και εντοπίστηκαν γεωγραφικά οι περιοχές από τις οποίες προέβαιναν στις επίμαχες διαδικτυακές αναρτήσεις. Συγκεκριμένα, ο 25χρονος δρούσε από την Αθήνα, ο 50χρονος από τη Θεσσαλονίκη και ο 28χρονος από την Μυτιλήνη.

Ακολούθως, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία, διενεργήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών στις οικίες των εμπλεκόμενων.

Από τις επιτόπιες ψηφιακές έρευνες εξειδικευμένων αξιωματικών, ταυτοποιήθηκε ψηφιακά η εμπλοκή και η κακόβουλη δράση των τριών δραστών ενώ κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο δύο φοιτητέςηλικίας 25 και 28 ετών δεν συνελήφθησαν, διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Παράλληλα ερευνάται η εμπλοκή τους και σε τυχόν άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και πιθανή επικοινωνία τους με άτομα στην περιοχή των Ιωαννίνων.

-----------

Σεσημασμένος ο 50χρονος υβριστής του Βαγγέλη Γιακουμάκη ο οποίος καταζητείται


Ταυτοποιήθηκαν οι τρείς υβριστές του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι οποίοι σε blog που διαχειρίζονταν έγραφαν υβριστικά σχόλια και αναρτήσεις για τον ίδιο.

Οι δύο ημεδαποί ηλικίας 25 και 28 ετών δεν συνελήφθησαν, διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας.

Ο 50χρονος αναζητείται για να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου για το αδίκημα της απείθειας.
Σημειώνεται ότι ο 50χρονος είναι σεσημασμένος κατά το παρελθόν για διάφορα ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Παράλληλα ερευνάται η εμπλοκή τους και σε τυχόν άλλες αξιόποινες πράξεις καθώς και η πιθανή επικοινωνία τους με άτομα στην περιοχή των Ιωαννίνων.

-----------

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση Γιακουμάκη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Δίωξη έφτασε στα ίχνη τριών ατόμων που διαχειρίζονταν το blog με τα υβριστικά σχόλια για τον 20χρονο φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Πρόκειται για έναν 25χρονο φοιτητή Πληροφορικής στα ΤΕΙ Αθήνας, έναν 28χρονο φοιτητή μεταπτυχιακού προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη καθώς και για έναν 50χρονο που στο παρελθόν έχει διαπράξει ανθρωποκτονία, βιασμό και διακίνηση ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι ο 50χρονος αναζητείται καθώς την ώρα που οι Αρχές έφτασαν στο διαμέρισμά του στη Θεσσαλονίκη αυτός κατάφερε να διαφύγει από το μπαλκόνι του 4ου ορόφου. Αξίζει να αναφερθεί και η αντίδραση του πατέρα του 25χρονου, ο οποίος μόλις είδε την αστυνομία στο σπίτι και πληροφορήθηκε για την υπόθεση χαστούκισε το γιο του.

Πως έφτασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ίχνη τους

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασε στα ίχνη των τριών ατόμων από τα στοιχεία που έδωσε η Google και τώρα μένει να εξεταστεί αν οι τρεις διαχειριστές του blog είχαν οποιαδήποτε σχέση με τους Κρητικούς συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη οι οποίοι τον εκφόβιζαν. Πάντως, κανένας από τους τρεις δεν έχει ζήσει στα Γιάννενα.

Την ίδια ώρα, θρίλερ εξελίσσεται σχετικά με ένα ακόμη ηλεκτρονικό ίχνος το οποίο πιθανόν παραπέμπει σε τέταρτο πρόσωπο, με τις αρχές να περιμένουν απαντήσεις από το Twitter.

Όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Δίωξη έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Βαρύτατες οι κατηγορίες σε βάρος τους

Και οι τρεις κατηγορούνται για τα αδικήματα «της δημόσιας υποκίνησης βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ' εξακολούθηση, της δημόσιας πρόκλησης και διέγερσης σε εκτέλεση πλημμελημάτων και κακουργημάτων που τελείται από μίσος, μέσω διαδικτύου» ενώ ο 50χρονος ο οποίος είναι σεσημασμένος κατηγορείται και για απείθεια, καθώς διέφυγε.

Σημαντική η κατάθεση της μητέρας του άτυχου Βαγγέλη

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δώσει κατάθεση στην αστυνομία η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη η οποία ήταν ένα από τα τελευταία άτομα που μίλησαν μαζί του στο τηλέφωνο. Η κατάθεσή της κρίνεται σημαντική καθώς τα τελευταία τηλεφωνήματα μάνας και γιου ήταν μεγάλης διάρκειας.

Η συνάντηση Πανούση - Τσούκαλη

Τέλος, το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει στη διάθεσή του βίντεο που δείχνει τον άτυχο Βαγγέλη να υφίσταται bullying από τους συμφοιτητές του.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης Τύπου



-----------

Βαριές κατηγορίες για τους τρεις υβριστές του Γιακουμάκη

Δεν έχει προκύψει εάν είχαν σχέση με τον 20χρονο φοιτητή.

Βαρύτατες κατηγορίες περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο φοιτητών, 25 και 28 ετών, στην Αθήνα και τη Μυτιλήνη, αντίστοιχα, και του 50χρονου από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως δράστες των χυδαίων υβριστικών αναρτήσεων σε blog του διαδικτύου, εναντίον του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, λίγο μετά τη διαπίστωση του τραγικού θανάτου του, με την ανεύρεση του πτώματός του στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων.

Και οι τρεις κατηγορούνται για τα αδικήματα «της δημόσιας υποκίνησης βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ' εξακολούθηση, της δημόσιας πρόκλησης και διέγερσης σε εκτέλεση πλημμελημάτων και κακουργημάτων που τελείται από μίσος, μέσω διαδικτύου» ενώ ο 50χρονος, ο οποίος είναι σεσημασμένος για σωρεία κακουργημάτων, (βιασμούς, θανατηφόρα σωματική βλάβη, ναρκωτικά, παράνομη οπλοκατοχή, κλπ, για τα οποία, στο παρελθόν, έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης 10 ετών), κατηγορείται και για απείθεια, καθώς όταν πήγαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του, πήδηξε από τον τέταρτο όροφο και διέφυγε.

Όπως ανακοίνωσε, σήμερα, ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, οι τρεις bloggers εντοπίστηκαν μετά από μεθοδική έρευνα και ύστερα από βροχή καταγγελιών, τόσο τηλεφωνικά, όσο και μέσω διαδικτύου, στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT, από χρήστες που εξαγριώθηκαν από τα υβριστικά μηνύματα, τα οποία προσέβαλαν τη μνήμη του τραγικού φοιτητή, ο θάνατος του οποίου συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει εάν οι τρεις υβριστές είχαν οποιαδήποτε σχέση με τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη ή με την παρέα των Κρητικών που φέρονται να είχαν βίαιη και εξευτελιστική συμπεριφορά σε βάρος του, η οποία μπορεί να τον οδήγησε στην απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του, καθώς και εάν γνώριζαν μέσω διαδικτύου για τα βασανιστήρια που υφίστατο.

Ωστόσο, από την Εγκληματολογική Υπηρεσία ερευνώνται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές των τριών κατηγορουμένων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχαν οποιαδήποτε επικοινωνία με τους πρωταγωνιστές της τραγικής υπόθεσης.

Πάντως, κανένας από τους τρεις δεν έχει ζήσει στα Γιάννενα. Ο 25χρονος φοιτητής έχει γεννηθεί στην Αθήνα όπου σπουδάζει και μένει μαζί με τους γονείς του, ο 28χρονος έχει γεννηθεί στην Λάρισσα και μένει μόνος του στη Μυτιλήνη, ενώ ο 50χρονος που καταζητείται διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, ερευνάται ποιος είναι ο διαχειριστής του επίμαχου blog που μπλόκαρε αμέσως η Google με παρέμβαση των Αρχών και το οποίο, όπως είπε ο κ. Σφακιανάκης, μεταξύ άλλων, αναρτούσε πολύ συχνά διάφορα σχόλια, μέσω των οποίων υποκινούνταν το μίσος και η πρόκληση βιαιοπραγιών και άλλων εκδηλώσεων μίσους κατά ομάδων προσώπων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή απειλή για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητά τους καθώς και τη δημόσια τάξη, εν γένει.

Μετά τις καταγγελίες από χρήστες του ίντερνετ, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινήθηκε άμεσα και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημων αιτημάτων προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των προσβλητικών αναρτήσεων. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από τις εταιρείες η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση.

Για όλα αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παρήγγειλε τη διενέργεια προανάκρισης για το αδίκημα της δημόσιας υποκίνησης βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ' εξακολούθηση, προς εξακρίβωση των στοιχείων αγνώστων ατόμων που προέβησαν στις διαδικτυακές αναρτήσεις.

Κατά την εξέλιξη των ερευνών και της προανάκρισης, η δικογραφία τέθηκε εκ νέου στην Εσαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της πρόκλησης σε εκτέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος που τελείται από μίσος και δόθηκε νέα παραγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διενέργεια προανάκρισης.

Μετά από νέες έρευνες και συνεχή αλληλογραφία με τη Google διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών και εντοπίστηκαν γεωγραφικά οι περιοχές από τις οποίες προέβαιναν στις επίμαχες διαδικτυακές αναρτήσεις. Στη συνέχεια, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία διενεργήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές έρευνες στα σπίτια των δραστών, όπου κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Ο δύο φοιτητές δεν συνελήφθησαν διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας, ενώ ο 50χρονος αναζητείται για το αδίκημα της απείθειας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελεία.

-----------

Βίντεο με τον Γιακουμάκη παρέδωσε στην Ασφάλεια ο Τσούκαλης


Ένα βίντεο παρέδωσε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης. Σύμφωνα με πληροφορίες στο συγκεκριμένο βίντεο έχουν καταγράφει περιστατικά ενδοσχολικής βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το συγκεκριμένο υλικό είναι σε προγενέστερο χρόνο από την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή που την περασμένη Κυριακή βρέθηκε νεκρός στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων. Το βίντεο εστάλη στα Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω ανάλυση.

-----------

Συγκινούν τα αδέλφια του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Τα αδέλφια του Βαγγέλη Γιακουμάκη συγκινούν με τα μηνύματά τους στο Facebook. Ο αδελφός του Πέτρος, έγραψε μία μαντινάδα και η αδελφή του, Ελένη, ανέβασε ένα τραγούδι που γράφτηκε για τον αδικοχαμένο φοιτητή.

«Όντε ποθάνει ο μερακλής στη γη τον παραδώσουν στον άλλο κόσμο καρτερούν τιμές για να του δώσουν...... Καλό ταξίδι....», έγραψε στο προφίλ του στο facebook ο αδελφός του 20χρονου φοιτητή.

Στη συνέχεια ανέβασε μία φωτογραφία από την παιδική τους ηλικία.



Η αδελφή του Βαγγέλη, Ελένη, ανέβασε μία φωτογραφία στην οποία είναι τα τρία αδέλφια μαζί και έγραψε:

«Δεν έχει ο χάρος αίσθημα, ούτε κι ευαισθησία.. και παίρνει αυτούς που δίνουνε στον ψεύτη κόσμο αξία..».



Νωρίτερα, ανέβασε στο Facebook ένα τραγούδι που γράφτηκε για τον αδικοχαμένο αδελφό της με τίτλο: «Του ήλιου γιος».

Αυτοί είναι οι στίχοι του:

Ένα πρωί ένας αητός λαβώθηκε

και στην στροφή έπεσε και σκοτώθηκε

πέθανε από έρωτα την αυγή

κι ήτανε γύρω Άνοιξη και Κυριακή

Ένα πρωί ένα αστέρι έσβησε

ήταν παιδί που την ζωή δεν έζησε

πέθανε από έρωτα την αυγή

κι ήτανε γύρω Άνοιξη και Κυριακή

Ένα πρωί ένας ανθός μαράθηκε

του ήλιου γιος ήταν ο νιος που χάθηκε

πέθανε από έρωτα την αυγή

κι ήτανε γύρω Άνοιξη και Κυριακή

Ένα πρωί ένα αστέρι έσβησε

ήταν παιδί που την ζωή δεν έζησε

πέθανε από έρωτα την αυγή

κι ήτανε γύρω Άνοιξη και Κυριακή



-----------

Συγκλονίζει η ανακοίνωση των γονιών του Βαγγέλη Γιακουμάκη

«Ο Βαγγέλης δεν είναι πια μόνο δικό μας παιδί. Έγινε παιδί όλων σας».

Επιστολή προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έστειλαν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, με την οποία ευχαριστούν για συμπαράσταση όλης της Ελλάδας στον μεγάλο τους πόνο ενώ παράλληλα κάνει έκκληση να σιωπήσουν τις πρώτες ημέρες του αβάσταχτου πένθους τους.

Ειδικότερα η επιστολή αναφέρει:

«Αισθανόμαστε την υποχρέωση παρόλο το βαρύ μας πένθος και την οδύνη από τον άδικο χαμό του Βαγγέλη μας, να ευχαριστήσουμε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα την πόλη των Ιωαννίνων για την στήριξη και την απλόχερη συμπαράσταση αυτές τις δύσκολες ώρες αγωνίας και θλίψης.

Ο Βαγγέλης δεν είναι πια μόνο δικό μας παιδί. Έγινε παιδί όλων σας.

Ο άδικος χαμός του παιδιού μας και ο πόνος δεν πρέπει να μας επιτρέψουν να αγνοήσουμε την τεράστια ευθύνη όλων μας αυτή την ώρα, απέναντι σε οποιαδήποτε φαινόμενα βίας, ψυχικής ή σωματικής.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και Δικαιοσύνη ότι θα κάνουν το καθήκον τους καταδικάζοντας τους ενόχους και δικαιώνοντας τους αθώους.

Εμείς που βρεθήκαμε στη θέση αυτή "που άλλος να μην βρεθεί", ζητούμε από όλους που σέβονται την μνήμη του Βαγγέλη να συμβάλουν με τις πράξεις τους στην καταδίκη και την εξάλειψη όλων των μορφών βίας που θα μπορούσαν να οδηγήσουνε τα παιδιά μας σε απόγνωση και ενδεχομένως σε τραγικά αποτελέσματα.

Η σιωπή με την οποία ο Βαγγέλης αντιμετώπισε την ψυχολογική και σωματική βία όλο αυτό το διάστημα, μας επιβάλει να σιωπήσουμε τουλάχιστον γι αυτές τις πρώτες μέρες πένθους και να ζητήσουμε από όλους σας και ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ να σεβαστούν αυτή μας την επιθυμία».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr/ , http://www.enikos.gr/ , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr/ , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr/ , http://www.enikos.gr/ και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.