Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σιέρα Λεόνε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μάχη να μην εξαπλωθεί ο Έμπολα.

H Σιέρα Λεόνε ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβάλλει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για διάστημα 3 ημερών σε περίπου 2,5 εκατομμύρια κατοίκους της περιοχής της πρωτεύουσας Φριτάουν και στο βόρειο τμήμα της χώρας, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας Έμπολα.

«Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει από την 27η έως την 29η Μαρτίου και θα είναι ανάλογη με εκείνη που επιβλήθηκε το Σεπτέμβριο» που είχε επιβληθεί σε ολόκληρη την χώρα, δήλωσε στον Τύπο ο επικεφαλής της Εθνικού Κέντρου Καταπολέμησης του Έμπολα (NERC), Πάλο Κοντέ.

«Η κυβέρνηση και οι εταίροι της ελπίζουν ότι τα κρούσματα που δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί ή καταγραφεί θα ανακαλυφθούν» εξήγησε ο ίδιος.

Όπως συνέβη και κατά τη διάρκεια της καραντίνας που επιβλήθηκε σε 6 εκατομμύρια κατοίκους από τη 17η έως την 19η Σεπτεμβρίου και τις επιχειρήσεις που ακολούθησαν έκτοτε σε τοπικό επίπεδο, οι αρχές αναμένεται να διεξαγάγουν μια εκστρατεία πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι για να ενημερώσουν τον κόσμο.

Ομάδες θα θέσουν το ερώτημα στους κατοίκους εάν υπάρχει κάποιος ασθενής στο σπίτι τους και θα τους υπενθυμίσουν τους πρακτικούς κινδύνους που ενέχει η παραδοσιακή τελετή ταφής κατά την οποία οι συγγενείς και φίλοι αγγίζουν τη σορό, μια πρακτική που έχει αποδειχθεί άκρως μολυσματική στην περίπτωση των νεκρών από τον ιό που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό.

«Ο κόσμος έχει γίνει αμελής και αγγίζει ακόμα τις σορούς και τις πλένει ενώ μεταφέρει τους ασθενείς στους παραδοσιακούς θεραπευτές» αντί να τους μεταφέρει στα εξειδικευμένα κέντρα νοσηλείας του Έμπολα, κατήγγειλε ο Κοντέ.

Στη Σιέρα Λεόνε έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της επιδημίας του Έμπολα στη Δυτική Αφρική- περίπου 12.000 –το 50% των 25.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων συνολικά– και 3.700 θάνατοι από τους 10.200 συνολικά, ένας απολογισμός τον οποίο θεωρεί υποτιμημένο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.