Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Έκαψε το Κοράνι και την έκαψαν ζωντανή - Εννιά συλλήψεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το εξαγριωμένο πλήθος τη λίντσαρε – Δείτε το βίντεο.

Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρει με απίστευτο μένος μια γυναίκα, πριν τη κάψουν ζωντανή και πετάξουν το πτώμα της στο ποτάμι. Το έγκλημά της; Έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου!

Το απίστευτο αυτό περιστατικό, συνέβη στην Καμπούλ την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, όπου τέτοιες σοκαριστικές εκρήξεις βίας, είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Στο βίντεο, το πλήθος επανειλημμένα χτυπά λυσσαλέα την 27χρονη-το όνομα που δόθηκε είναι το Farkhunda-, στην πολυπληθή συνοικία Shah-e Doh Shamshira, κοντά σε ένα Τζαμί.

Σε ένα σημείο του βίντεο, φαίνεται ένας από τους επιτιθέμενους να χτυπά την άτυχη γυναίκα με ένα κομμάτι ξύλο, ενώ ένα άλλος εκσφενδονίζει ένα τούβλο ενώ εκείνη βρίσκεται αιμόφυρτη στο έδαφος. Όταν η αστυνομία τελικά παρενέβη, ήταν ήδη αργά.









------------

Ιερέας και αστυνομικός δικαιολόγησαν το φόνο

Σε 9 συλλήψεις έχει προχωρήσει η αστυνομία του Αφγανιστάν για το λιντσάρισμα μιας γυναίκας που κατηγορείται ότι έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου.

Ο όχλος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη γυναίκα, έκαψε το πτώμα της και το πέταξε σε ένα ποτάμι, στη συνοικία Σάχι Ντοσαμσίρα. Ο αρχηγός της αστυνομίας, στρατηγός Φαρίντ Αφζάλι, είπε ότι η γυναίκα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και υποβαλλόταν σε θεραπεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αυτοδιορίζεται δικαστής και να τιμωρεί τους άλλους κατ' αυτόν τον τρόπο», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη σαρία (σ.σ. τον ισλαμικό νόμο) και το ισλαμικό σύστημα δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο Γάνι, ο οποίος κατήγγειλε επίσης και τη βεβήλωση του Κορανίου. Μέχρι στιγμής πάντως παραμένει ασαφές το αν η γυναίκα είχε όντως κάψει το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων.

Ωστόσο, ένας ιερωμένος αλλά και ένας αξιωματικός της αστυνομίας υπερασπίστηκαν το λιντσάρισμα της γυναίκας από τον όχλο. Στο κήρυγμά του, στο τέμενος Ουαζίρ Άκμπαρ Χαν, ο ιερωμένος αυτός είπε στους πιστούς ότι το πλήθος είχε το δικαίωμα να υπερασπιστεί με κάθε κόστος τη μουσουλμανική πίστη. «Προειδοποιώ την κυβέρνηση να μην συλλάβει αυτούς που το έκαναν γιατί αυτό θα σημάνει εξέγερση», πρόσθεσε.

Ένας άλλος Αφγανός καυχήθηκε στο Facebook ότι συμμετείχε στο λιντσάρισμα. «Ευσεβείς άνθρωποι της Καμπούλ, όπως εγώ, την σκότωσαν και την έκαψαν. Η θέση της είναι στην κόλαση», έγραψε.

Επίσης, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ εμφανίστηκε να δικαιολογεί τη δολοφονία της γυναίκας, λέγοντας ότι το θύμα προσέβαλε σκοπίμως το Ισλάμ. «Όπως και πολλοί άλλοι άπιστοι, το πρόσωπο αυτό νόμιζε ότι με αυτήν την ενέργεια, αυτήν την προσβολή, θα αποκτούσε αμερικανική ή ευρωπαϊκή υπηκοότητα. Όμως προτού να πετύχουν το στόχο τους, χάνουν τη ζωή τους», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Χασμάτ Στανεκζάι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.