Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Το 59,5% των Ελλήνων είδαν ακατάλληλο διαδικτυακό υλικό το 2014

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πάνω από τα 2/3, δηλαδή το 68%, των χρηστών του ίντερνετ αντιμετώπισαν ακατάλληλο για παιδιά ή επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο μέσα στο 2014, σύμφωνα με την έρευνα «Children Online», της εταιρείας Kaspersky Lab.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, πάνω από τους μίσους χρήστες, δηλαδή το 59,5%, στην Ελλάδα είδαν πορνογραφικό περιεχόμενο. Το 38,7% συνάντησε ιστοσελίδες τυχερών παιγνίων/τζόγου, ενώ σχεδόν ένας στους τέσσερις χρήστες επισκέφθηκε ιστότοπους με όπλα. Αντίστοιχα, το 20% των χρηστών ήρθε αντιμέτωπο με ιστοσελίδες που περιείχαν υβριστικό περιεχόμενο και βωμολοχίες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι χώρες όπου εντοπίσθηκε πιο συχνά επισκεψιμότητα σε σελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο ήταν η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία. Η Γαλλία, το Βιετνάμ, η Βραζιλία και η Αλγερία βρέθηκαν επίσης στην πρώτη δεκάδα της σχετικής κατάταξης, αλλά ήταν σχετικά πιο ασφαλείς, λόγω της χαμηλότερης συχνότητας εντοπισμού.

Κάθε χώρα ή περιοχή έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αναφορικά με τις κυρίαρχες διαδικτυακές απειλές για τα παιδιά. Για παράδειγμα, το ακατάλληλο για ανηλίκους περιεχόμενο ήταν η μεγαλύτερη απειλή για τους χρήστες στις περισσότερες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Στην Ελλάδα, παρατηρήθηκαν 185 εντοπισμοί τέτοιου είδους περιεχομένου ανά χρήστη. Αντίστοιχα υψηλά νούμερα παρατηρήθηκαν και σε χώρες όπως η Τσεχία, με 66 εντοπισμούς ανά χρήστη, η Ρουμανία, με 127 εντοπισμούς ανά χρήστη, και η Ουγγαρία, με 263 εντοπισμούς ανά χρήστη.

Το περιεχόμενο σχετικά με αλκοόλ, προϊόντα καπνού και ναρκωτικά ήταν μια σημαντική απειλή για τους χρήστες στη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, με τη συχνότητα εντοπισμού να είναι ιδιαίτερα υψηλή σε αυτές τις χώρες. Οι σελίδες τυχερών παιγνίων και τζόγου αναδείχθηκε ως η μεγαλύτερη online απειλή για τα παιδιά στις χώρες της Βαλτικής, με 118 εντοπισμούς ανά χρήστη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.