Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η ορμόνη που βοηθά στο αδυνάτισμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιτρέπει την απώλεια βάρους και ρυθμίζει πιο αποτελεσματικά το σάκχαρο.

Μια ομάδα αμερικανών ερευνητών ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει μια ορμόνη, η οποία μιμείται τις επιδράσεις της σωματικής άσκησης, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την απώλεια βάρους και τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Η ορμόνη, που ονομάζεται MOTS-c, έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί σε πειράματα που έχουν γίνει σε ποντίκια, ενώ οι κλινικές δοκιμές στους ανθρώπους εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν σε τρία χρόνια.

Η ανακάλυψη της συγκεκριμένης ορμόνης –ένα μόριο το οποίο δρα ως σήμα για τον οργανισμό- έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια.

Η MOTS-c αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, επιτρέποντας στον οργανισμός να επεξεργάζεται και να ρυθμίζει πιο αποτελεσματικά το σάκχαρο στο αίμα, όπως αναφέρουν οι ερευνητές. «Στοχεύει» κυρίως μυϊκό ιστό, όπου αποκαθιστά την ευαισθησία στην ινσουλίνη, αντισταθμίζοντας την αντίσταση στην ινσουλίνη που προκαλείται κι εξαρτάται από τη διατροφή και την ηλικία.

«Αποτελεί μια σημαντική πρόοδο στον εντοπισμό νέων θεραπειών για ασθένειες που συνδέονται με την ηλικία, όπως ο διαβήτης» σχολίασε ο ερευνητής Pinchas Cohen.

«Η ανακάλυψη αυτή ρίχνει νέο φως στα μιτοχόνδρια και τα τοποθετεί ως ενεργούς ρυθμιστές του μεταβολισμού» εξήγησε από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής στο USC και επικεφαλής της έρευνας Changhan Lee.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.