Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Τροφές που ρίχνουν τη λίμπιντο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όσα δεν πρέπει να φάτε πριν κάνετε σεξ.

Ενώ όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει να φάμε για να ανεβάσουμε τη λίμπιντό μας στο κρεβάτι, δεν είμαστε σίγουροι για τις τροφές που θα έπρεπε να αποφεύγουμε.

Τα γεύματά μας μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική μας διάθεση με θετικό, αλλά και με αρνητικό τρόπο. Επομένως είναι σημαντικό να επιλέγουμε… σοφά όταν πρόκειται να κάνουμε σεξ.

«Η λίμπιντο μπορεί να επηρεαστεί από πλήθος παραγόντων, από το άγχος και την κούραση, μέχρι τις οικονομικές ανησυχίες», εξηγεί η διατροφολόγος, Elouise Bauskis και συνεχίζει: «Το φαγητό που τρώμε μπορεί να επηρεάσει –είτε θετικά είτε αρνητικά- την ερωτική μας διάθεση. Σε γενικές γραμμές τα φρέσκα τρόφιμα, καθώς και μια ποικιλία από χρωματιστά φρούτα και λαχανικά βελτιώνουν τη διάθεσή μας και μας γεμίζουν ενέργεια, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει και η λίμπιντό μας».

Στη λίστα με τις τροφές που ρίχνουν τη λίμπιντο συγκαταλέγονται μερικές -κατά τα άλλα εξαιρετικά υγιεινές και ωφέλιμες για τον οργανισμό- τροφές, όπως το μπρόκολο και τα φασόλια.

Τροφές που ρίχνουν τη λίμπιντο

1. Μπρόκολο

Το μπρόκολο περιέχει σάκχαρα αντίστοιχα με αυτά των φασολιών, τα οποία προκαλούν φούσκωμα.

2. Μπριζόλα

Το κόκκινο κρέας, όπως μια μπριζόλα θα μπορούσε να θεωρηθεί μια αφροδισιακή επιλογή. Για μερικούς ανθρώπους η κατανάλωσή της αυξάνει την ενέργειά τους και την οξυγόνωση του οργανισμού. Ωστόσο, άλλοι άνθρωποι –συνήθως με προβλήματα στο πεπτικό σύστημα-, αισθάνονται φουσκωμένοι και σε λήθαργο μετά από ένα τέτοιο γεύμα. Επομένως, εξαρτάται από το άτομο.

3. Τυρί

Η κατανάλωση τυριού και γενικά γαλακτοκομικών προϊόντων προκαλεί φουσκώματα.

4. Μαύρη γλυκόριζα

Γλυκά, όπως η μαύρη γλυκόριζα, έχουν συνδεθεί με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

5. Σοκολάτα

Δεν έχουν όλα τα είδη σοκολάτας αρνητική επίδραση στην λίμπιντο. Η μαύρη σοκολάτα είναι αυτή που ρίχνει τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό και μας ανεβάζει τη διάθεση. Μάλιστα, περιέχει και φαινυλεθυλαμίνη, ουσία όμοια με αυτήν την παράγει το σώμα μας όταν ερωτευόμαστε!

6. Hot dog

Θεωρείτε ρομαντικό το να μοιραστείτε ένα hot dog με τον σύντροφό σας; Θα αλλάξετε άποψη όταν μάθετε ότι η υψηλή του περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά «τρώει» την ενέργειά σας και σας κάνει να νιώθετε νωθροί.

7. Μέντα

Παρ΄ όλο που φρεσκάρει την αναπνοή, η μενθόλη που περιέχεται στη μέντα φαίνεται ότι μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης.

8. Προτηγανισμένες πατάτες

Άλλη μια επεξεργασμένη τροφή με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωσή της απελευθερώνεται πολύ γρήγορα ενέργεια. Ενώ δηλαδή αισθανόμαστε ωραία όταν τρώμε τηγανιτές πατάτες, πολύ σύντομα τα επίπεδα ενέργειάς μας πέφτουν κατακόρυφα. Επιπλέον, αν έχουν τηγανιστεί σε χαμηλής ποιότητας λάδι, είναι πιθανό να νιώσουμε νωθρότητα και δυσκολία στην πέψη.

9. Κόκκινο κρασί

Η μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και… περιορίζει τις αναστολές. Ωστόσο, σε μεγάλες ποσότητες έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

10. Ενεργειακά ποτά

Τα λεγόμενα energy drinks, τα οποία είναι πλούσια σε ζάχαρη και συντηρητικά, μπορεί να δίνουν ενέργεια, αλλά αυτό είναι προσωρινό φαινόμενο, αφού λίγο αργότερα νιώθουμε τις μπαταρίες μας άδειες.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.