Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 11.03.2015


Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων που προσκλήθηκαν επιφύλαξαν πλήθος παρατηρήσεων. Στη θέση του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη, που απουσίαζε για λόγους ασθενείας, ήταν το μέλος της Εκτελεστικής της ΕΣΑμεΑ και πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ Γιάννης Λυμβαίος, ο οποίος και παρουσίασε τις προτάσεις του αναπηρικού κινήματος επί του νομοσχεδίου, όπως έχουν δημοσιευθεί.

Η παρέμβαση της ΕΣΑμεΑ κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένη καθώς τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλης όσο και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, συμφώνησαν με το βασικό αίτημα της ΕΣΑμεΑ να μην συνυπολογίζονται τα αναπηρικά επιδόματα στα εισοδηματικά κριτήρια για την πρόσβαση στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση.
«Ήρθε η ώρα να αποκατασταθούν οι αδικίες για τα άτομα με αναπηρία», τόνισε ο κ. Λυμβαίος, που πρότεινε μεταξύ άλλων, πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν ρεύμα για όσους χρειάζονται μηχανικής υποστήριξης κλπ. Οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ αναλυτικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.