Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Στη Δικαιοσύνη το σκάνδαλο με τις παράνομες ηλεκτροδοτήσεις ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο εδώλιο ένας τοπογράφος και τρεις υπάλληλοι της ΔΕΗ Κατερίνης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν προκειμένου να δικαστούν ένα τοπογράφος μηχανικός και τρεις υπάλληλοι της ΔΕΗ Κατερίνης για υπόθεση παράνομης ηλεκτροδότησης αυθαίρετων ακινήτων σε διάφορες περιοχές της Πιερίας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο 64χρονος τοπογράφος μηχανικός παραπέμπεται για απάτη και πλαστογραφία, ενώ οι υπάλληλοι της Επιχείρησης για άμεση συνδρομή στην απάτη.

Το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου περιλαμβάνει δεκάδες περιπτώσεις παράνομων ηλεκτροδοτήσεων ακινήτων σε περιοχές της Πιερίας (όπως Πλαταμώνας, Λεπτοκαρυά, Λιτόχωρο, Νέοι Πόροι κ.ά.), που έγιναν κατά το διάστημα από το 2001 μέχρι το 2009. Τα ακίνητα αυτά είχαν κτιστεί μετά το 1955 και δεν διέθεταν την απαιτούμενη οικοδομική άδεια.

Ο 64χρονος βασικός κατηγορούμενος τοπογράφος μηχανικός, κατά το βούλευμα, υποσχόταν στους ιδιοκτήτες των ακινήτων ότι μπορεί να τα ηλεκτροδοτήσει, ζητώντας από κάθε ενδιαφερόμενο χρηματικά ποσά, που ανάλογα με την περίπτωση έφταναν έως τις 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το βούλευμα, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα της τότε νομαρχίας Πιερίας, που νόθευε ο ίδιος, ο 64χρονος βεβαίωνε ότι τα ακίνητα είχαν κτιστεί προ του 1955, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για να ηλεκτροδοτηθούν. Με τον τρόπο αυτό κατηγορείται ότι σε 132 περιπτώσεις εισέπραξε από τους ιδιοκτήτες ποσό που ξεπερνάει τις 187.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ένας εκ των τριών υπαλλήλων που παραπέμπονται σε δίκη ήταν διευθυντής της ΔΕΗ Κατερίνης.

Εξάλλου, με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται των κατηγοριών τους τρεις υπάλληλοι της Επιχείρησης που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.