Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ομιλία στα Ελληνικά στο κοινοβούλιο της Βικτώριας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκφωνήθηκε από ομογενή νεοεκλεγέντα βουλευτή.
Στα Ελληνικά επέλεξε να απευθύνει την παρθενική του ομιλία στο κοινοβούλιο της Βικτώριας ο νεοεκλεγείς ομογενής βουλευτής των Εργατικών, Στηβ Δημόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί την έδρα του Όκλι, περιοχή, όπου ζουν πολλές χιλιάδες ομογενείς, και στο παρελθόν ο ίδιος έχει υπηρετήσει ως δήμαρχος και ως δημοτικός σύμβουλος.

Ομιλία στα Ελληνικά στο κοινοβούλιο της Βικτώριας

Η απόφασή του να κάνει την πρώτη του ομιλία στο κοινοβούλιο στην ελληνική γλώσσα σχετίζεται και με την εκστρατεία «Μιλάμε Ελληνικά το Μάρτιο», που διεξάγεται στην Αυστραλία και την οποία ο κ. Δημόπουλος στηρίζει.

Εξάλλου, στην εκστρατεία αυτή αναφέρθηκε το Σάββατο και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης SBS. Όπως μετέδωσε το αυστραλιανό κανάλι, για την πρωτοβουλία «Μιλάμε ελληνικά τον Μάρτιο» συγχαίρει τους Έλληνες της Αυστραλίας ο υπουργός Εξωτερικών. Νίκος Κοτζιάς και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η εκστρατεία αυτή θα αγκαλιαστεί και από τους ομογενείς, όπου Γης.

Την υποστήριξή τους στην εκστρατεία διατύπωσαν προσωπικότητες της Αυστραλίας, με ελληνική καταγωγή, όπως η τηλεπαρουσιάστρια Ελένη Κάπαλος και ο κορυφαίος σεφ Γιώργος Καλομπάρης.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 η ελληνική γλώσσα ομιλείται στην Αυστραλία από 250.000 άτομα. Οι μισοί εξ αυτών κατοικούν στη Μελβούρνη.

Ο εμπνευστής της εκστρατείας, Σάκης Ζαφειρόπουλος, είπε ότι είναι σημαντικό για την πολυπολιτισμική Αυστραλία, οι πολίτες της να μιλούν και άλλες γλώσσες, εκτός της αγγλικής. «Τα οφέλη είναι πολλά. Κοινωνικά, οικονομικά, επιστημονικά» τόνισε και συμπλήρωσε πως φέτος έγινε το ξεκίνημα.

«Του χρόνου, η εκστρατεία θα είναι ακόμα πιο μεγάλη. Θέλουμε να την αγκαλιάσουν οι Έλληνες όπου γης» σημείωσε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.