Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Καταλήψεις σε σχολεία της Μαγνησίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι καθηγητές αρνούνται να συνοδεύσουν τα παιδιά στις σχολικές εκδρομές.

Σε καταλήψεις έχουν προχωρήσει μαθητές σχολείων της Μαγνησίας λόγω του γεγονότος ότι τόσο σύλλογοι διδασκόντων όσο και οι καθηγητές ατομικά δείχνουν απρόθυμοι να τους συνοδεύσουν σε ημερήσιες και πολυήμερες εκδρομές φοβούμενοι ενδεχόμενες ποινικές διώξεις σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα.

Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δυο μεγάλα σχολεία της Μαγνησίας ένας ΕΠΑΛ και ένα Γενικό Λύκειο συνεχίζουν την κατάληψη τους. Η απροθυμία των εκπαιδευτικών, όπως δήλωσε στο newsbeast.gr o Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σαβελίδης συνδέονται κατά κάποιον τρόπο και με το θάνατο της μαθήτριας από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας καθώς και με την καταδίκη δυο εκπαιδευτικών της Μαγνησίας για αμέλεια σε μια εκδρομή που συνόδευαν.

Ο κ. Σαβελίδης μας ανέφερε πως «κάποιοι Σύλλογοι Διδασκόντων, συνολικά δηλαδή το σχολείο, αποφάσισαν να μη συνοδεύσουν σε εκδρομές, γιατί οι συνάδελφοι βλέπουν στον εαυτό τους, τους καταδικασθέντες εκπαιδευτικούς στην εκδρομή καθώς και όσα όλα τραβάνε από το 2008 μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουν να τραβάνε».


«Οι μαθητές άκουσαν την έκκληση που κάναμε σαν ΕΛΜΕ Μαγνησίας που είπαμε ότι το μεγαλύτερο όπλο σε μια δημοκρατία μπορεί να είναι η ψήφος αλλά το δεύτερο μεγαλύτερο είναι ο διάλογος και θα πρέπει να το αξιοποιήσουν με τους καθηγητές τους και να βρουν μια κοινή συνισταμένη ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκδρομές τους» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ.


Ο κ. Σαβελίδης μας ενημέρωσε ότι έθεσε το Σάββατο στη Συνέλευση των Προέδρων όλων των ΕΛΜΕ της Ελλάδας το ζήτημα ότι θα πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο των εκδρομών, να προστατεύεται ο εκπαιδευτικός έναντι οποιουδήποτε ζητά εξιλαστήριο θύμα με τον παράλληλο προσδιορισμό των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων των συνοδών ώστε αν πράττουν όσα προβλέπονται να μην διώκονται.


Επίσης ζητήθηκε από την ΟΛΜΕ να αναλαμβάνει την ηθική και νομική συμπαράσταση των εκπαιδευτικών. Η Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ δέχτηκε την πρόταση του κ. Σαβελίδη δια βοής η οποία θα περάσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ για επεξεργασία από τους δικηγόρους της Ομοσπονδίας και από εκεί στο Υπουργείο Παιδείας.Πηγή: www.newsbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.