Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Νέες κοινωνικές δράσεις από την «Αποστολή»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ελληνικά φρέσκα τρόφιμα σε 1.100 νέες οικογένειες με το πρόγραμμα «GIVE FOR GREECE II».

Φρέσκα φρούτα, λαχανικά, γάλα, γιαούρτι, αυγά και νωπό κοτόπουλο, αποκλειστικά ελληνικής παραγωγής, θα προσφέρει για δέκα συνεχείς μήνες, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε 1.100 οικογένειες με ανήλικα παιδιά που ζούνε στο όριο της ακραίας φτώχειας, στα πλαίσια του νέου προγράμματος GIVE FOR GREECE II του Διεθνή Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC με την στήριξη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ελληνοαμερικανικών ιδρυμάτων και Αμερικανών πολιτών.

Χθες, στον Ιερό Ναό αγίου Παντελεήμονος, επί της οδού Αχαρνών, παραδόθηκαν, από τον Γενικό Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα οι πρώτες 150 κάρτες με τις οποίες οι οικογένειες, που επιλέχτηκαν με κριτήριο το πολύ χαμηλό ή μηδενικό εισόδημα, θα μπορούν να προμηθεύονται καθημερινά ή όποτε αυτές έχουν ανάγκη, τις ποσότητες φρέσκων τροφίμων αξίας €40 μηνιαίως επί δέκα μήνες.

Στόχος του προγράμματος, που υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, εκτός από τη βοήθεια των ανθρώπων που προμηθεύονται τα τρόφιμα, είναι μέσω των αγορών αυτών να ενισχυθεί η ελληνική αγροτική οικονομία.
Η βοήθεια αυτή έρχεται ως συμπλήρωμα της βοήθειας που λαμβάνουν, από την «Αποστολή», σε πακέτα τροφίμων ξηράς τροφής, μέσω των ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία των επωφελούμενων που κατέγραψε η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», το 56% των δικαιούχων οικογενειών έχει τουλάχιστον ένα γονέα άνεργο, ενώ το 16% έχει και τους δύο γονείς άνεργους, και το 13% έχει τουλάχιστον έναν ανάπηρο μέλος. Όσον αφορά την κατανομή του εισοδήματος το 23% των δικαιούχων οικογενειών έχει μηδενικό εισόδημα, ενώ το 73% έχει ετήσιο εισόδημα λιγότερο από -6.000.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον ΙΟCC και χαρακτήρισε συγκινητική την πρωτοβουλία της αδελφής Εκκλησίας των ορθοδόξων της Αμερικής και ιδιαίτερα του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Δημητρίου. Ο κ. Ιερώνυμος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ίδρυμα Τζαχάρης αλλά και σε όλους τους ομογενείς «που στηρίζουν τον ελληνικό λαό, που αντιμετωπίζει, όπως υπογράμμισε, οξύτατα φαινόμενα ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας σε δηλώσεις του έκανε ιδιαίτερη αναφορά «στα 2,5 εκατομμύρια Ελλήνων που βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της φτώχειας, με βάση το εισόδημα του μεσαίου νοικοκυριού» και απηύθυνε έκκληση για τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα. Ακόμη αναφέρθηκε στη συνεργασία της «Αποστολής» με τον IOCC χαρακτηρίζοντας την ως συνεργασία αγάπης με αποστολή την υπεράσπιση του ανυπεράσπιστου ανθρώπου από την οικονομική κρίση. «Εκφράζουμε, πρόσθεσε, την ευγνωμοσύνη μας στις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Αμερικής και ιδιαίτερα στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο. Η διάκριση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας παραμένει κυρίαρχος στόχος της Αποστολής».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.