Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

«Η μαφία των φυλακών με άφησε ανάπηρο»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο σωφρονιστικός, Σπύρος Λαχανάς, περιγράφει όσα ο ίδιος ένιωσε στο άκουσμα της είδησης για τον συνάδελφό του, Μάκη Γκαλιμάνη, από το Δομοκό.

Συγκλονισμένος από το γεγονός, ο 35χρονος σήμερα σωφρονιστικός υπάλληλος επαναλαμβάνει συνεχώς πόσο πολύ λυπάται για τον 47χρονο συνάδελφό του. «Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Δεν ξέρω τι άλλο να πω», σχεδόν μονολογεί.



«Μόλις έμαθα για τη δολοφονία του Μάκη, έπαθα σοκ. Ξαναέζησα από την αρχή τη δική μου ιστορία: το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος μου, το καρτέρι, τους πυροβολισμούς, τις σφαίρες στο σώμα μου... Η μόνη διαφορά ήταν ότι εγώ επέζησα, παρόλο που μια σφαίρα καρφώθηκε ένα χιλιοστό από την κεντρική αορτή...».

Ο Σπύρος Λαχανάς είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση κάτω από το σπίτι του στις 10 Μαρτίου 2010. Είχε μόλις σχολάσει από τη βάρδια του στον Κορυδαλλό. Οπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για συμβόλαιο θανάτου από κρατούμενο, τον οποίο είχε πιάσει με ναρκωτικά μέσα στη φυλακή.

Και μπορεί να επέζησε, ωστόσο οι σφαίρες τον καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι. Πέντε χρόνια μετά, το ελληνικό Δημόσιο δεν του αναγνωρίζει ότι είναι παθών στην υπηρεσία, επειδή η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του έγινε εκτός των φυλακών.

«Για τους σωφρονιστικούς δεν υπάρχει νομοθεσία όπως αυτή που ισχύει για τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες, ότι μία ώρα πριν και μετά τη βάρδια θεωρείται εργατικό ατύχημα», εξηγεί ο Σπ. Λαχανάς, που παλεύει να ξαναπερπατήσει, κόντρα στα κενά της ελληνικής νομοθεσίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.