Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Στο επίκεντρο οι νεοφυείς επιχειρήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο «γκουρού» της ισραηλινής καινοτομίας.

«Οι νεοφυείς επιχειρήσεις και η καινοτομία αποτελούν συναρπαστικά νέα πεδία συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ», δήλωσε η ισραηλινή πρέσβης στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν-Άμπα, σχολιάζοντας την επίσκεψη αύριο στην Αθήνα του Ορέν Σιμανιάν, του αποκαλούμενου «γκουρού» των νεοφυών επιχειρήσεων. «Το Ισραήλ», πρόσθεσε η κ. Μπεν-Αμπα, «διαθέτει ένα προηγμένο οικοσύστημα, ενώ οι τομείς αυτοί αναπτύσσονται ραγδαία στην Ελλάδα. Ο Ορεν έρχεται για να μοιραστεί τις γνώσεις του, αλλά επίσης για να μάθει, για την τοπική σκηνή των νεοφυών επιχειρήσεων ως μέρος της συνεχούς προσπάθειάς μας να δημιουργήσουμε συνέργειες ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ελλάδα σε σημαντικούς τομείς, όπως είναι η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία».

Ο Ορέν Σιμανιάν θα επισκεφθεί την Ελλάδα από 24 ως τις 26 Φεβρουαρίου για να πραγματοποιήσει εργαστήρια σε κέντρα καινοτομίας, εκκολαπτήρια (incubators), επιταχυντές (accelerators) και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης θα συναντηθεί με εκπροσώπους του ελληνικού ταμείου ανάπτυξης και Έλληνες επιχειρηματίες. Η επίσκεψή του οργανώνεται από την πρεσβεία του Ισραήλ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της πρεσβείας.

Μεταξύ άλλων, ο ισραηλινός επιχειρηματίας και αποκαλούμενος μέντορας των νεοφυών επιχειρήσεων, θα δώσει ανοικτή διάλεξη με θέμα το «Ισραηλινό Οικοσύστημα Νεοφυών Επιχειρήσεων» στο Orange Grove, το εκκολαπτήριο (incubator) της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα, ενώ θα συναντηθεί και με στελέχη του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (TANEO).

Τέλος, η πρέσβης του Ισραήλ και η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) διοργανώνουν εκδήλωση προς τιμήν του, με διακεκριμένους Έλληνες επιχειρηματίες, εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων και επενδυτικών κεφαλαίων (VC).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.