Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Υπερχείλισε ο Αναποδάρης ποταμός στην Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί στο δήμο Βιάννου στην Κρήτη λόγω των καιρικών φαινομένων. Ο δήμος επλήγη και τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, από τα δύο προηγούμενα κύματα κακοκαιρίας, ωστόσο η πρόσφατη νεροποντή προκάλεσε νέα προβλήματα, κυρίως με κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή προκάλεσε και την υπερχείλιση του Αναποδάρη ποταμού, με αποτέλεσμα ο δρόμος στο σημείο να είναι αδιάβατος αλλά και καλλιέργειες να πλημμυρίσουν.

Δείτε το βίντεο:



Προβλήματα λόγω κατάπτωσης βράχων και χώματος καταγράφονται στα σημεία από τη Μάρθα ως τη Βιάννο, στο δρόμο προς το Καστρί, μετά τα Αμιρά καθώς και στο παραλιακό οδικό δίκτυο.

Προβλήματα καταγράφονται, επίσης, στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης κυρίως στις περιοχές Έμπαρός, Ξενιάκο, Άρβη, Χόνδρος, Κερατόκαμπος και Αφρατί, αλλά και στις γεωτρήσεις στην Ψαρή Φοράδα, το Αφρατί και τον Κερατόκαμπο.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου η γη φαίνεται πως δε μπορεί να ρουφήξει άλλο νερό από το Οροπέδιο Καθαρού με αποτέλεσμα ο ποταμός της περιοχής να έχει υπερχειλίσει και τα νερά να εισβάλουν σε σπίτια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.