Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Η πρόταση του ΔΣΑ για τη μηχανοργάνωση του Ειρηνοδικείου Αθηνών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων.

Το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης μηχανοργάνωσης σε πολλούς τομείς και διαδικασίες του Ειρηνοδικείου Αθηνών, θέτει με επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο και την Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Ειρηνοδικείου κ. Μαρία Μπαμπάνη, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας,Βασίλης Αλεξανδρής.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι προ δύο ετών, με πρωτοβουλία του ΔΣΑ και του Ειρηνοδικείου, διεξήχθη διαγωνισμός για την μηχανοργάνωση όλων των υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου, ο οποίος περατώθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έθεσε η διοίκηση του Δικαστηρίου. «Ωστόσο», συμπληρώνεται, «ουδέποτε έγινε ανάθεση του έργου με το πρόσχημα ότι θα ακολουθήσουν τα μεγάλα έργα της Δικαιοσύνης».

Εν τω μεταξύ, σημειώνεται, ότι η δικαστική ύλη έχει αυξηθεί, ενώ δεκάδες χιλιάδες Δικηγόροι, πολίτες και δικαστικοί υπάλληλοι εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται καθημερινά από τα συνεχιζόμενα προβλήματα.

«Επανερχόμαστε λοιπόν και προτείνουμε να ανατεθεί άμεσα στην μειοδότρια του έργου η μηχανοργάνωση του Ειρηνοδικείου, με έξοδα του ΔΣΑ», υπογραμμίζεται στην επιστολή του Προέδρου του ΔΣΑ. Αναφέρεται δε χαρακτηριστικά ότι, η αποδοχή της πρότασης του ΔΣΑ πέραν των ωφελημάτων στην οργάνωση του Δικαστηρίου, στην διευκόλυνση υπηρεσιών και Δικαστών, θα παρέχει επίσης στους Δικηγόρους την δυνατότητα να ενημερώνονται μέσω sms για την πορεία των υποθέσεων τους και την έκδοση των αποφάσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.