Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

4 ασύλληπτα ταλέντα κάτω των 20 μας βάζουν τα γυαλιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η νέα γενιά καλλιτεχνών δίνει δυναμικό παρών στο διαδίκτυο (και όχι μόνο) και μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό χάρη στην έμπνευση, τη φαντασία της και την ακόρεστη διάθεση για δημιουργία.

Απαλλαγμένη από ταμπέλες, στερεότυπα, καταπιεσμένα ένστικτα, ανεκπλήρωτα όνειρα και αλαζονικές συμπεριφορές, η νέα γενιά, αγνή και αθώα, με όπλα της τη φαντασία μα πάνω από όλα την όρεξη για έκφραση και δημιουργία, βρίσκεται ανάμεσά μας, έτοιμη να μας αποδείξει ότι αν έχεις ταλέντο…διάβαινε. Και ενώ κάποιοι περιμένουν στη γωνία για το επόμενο ατόπημα των νέων ανθρώπων την ίδια στιγμή που δεν τους αφήνουν χώρο για δράση και δημιουργία -καθώς τους επιτρέπεται να έχουν άποψη και όραμα μόνο ασπρίζοντας τα μαλλιά τους - νέα ταλέντα ξεφυτρώνουν καθημερινά δίπλα μας και εμείς δεν έχουμε παρά να τα ανακαλύψουμε και να τα παρουσιάσουμε…προς γνώση και συμμόρφωση.

Αφήνουμε λοιπόν στην άκρη τα τραγελαφικά γεγονότα των ημερών, δίνουμε χώρο στην τέχνη να υπάρξει και επιτρέπουμε σε τρείς νέους ανθρώπους κάτω των 20 χρόνων να μας μιλήσουν μέσα από τη δουλειά τους. Κοινό τους γνώρισμα; το αστείρευτο ταλέντο, η αφοσίωση, η υπερπροσπάθεια και το σημαντικότερο: διακρίθηκαν και οι 3 στα βραβεία για νέους κάτω των 20 χρόνων που διοργάνωσε φέτος όπως και κάθε χρόνο, το
φωτογραφικό site Flickr. Πάμε να τους γνωρίσουμε;

Alex Currie ( ετών 17) – Βραβείο: Most Creative

Το βραβείο του πιο δημιουργικού νέου κάτω των 20 του ανήκει δικαιωματικά. Ο Alex από το Buffalo της Νέας Υόρκης ερωτεύτηκε τη φωτογραφία από την πρώτη στιγμή που στην ηλικία των 11 έπιασε στα χέρια του μία μηχανή-δώρο των γονιών του. Στα 14 του ήξερε ήδη ότι η φωτογραφία είναι ο μεγάλος του έρωτας και ξεκινάει από πολύ νωρίς να ασχολείται και επαγγελματικά με αυτή. Στην ηλικία των 16 αποφασίζει να ξεκινήσει το δύσκολο και απαιτητικό «365 project».

Για 365 ημέρες, δηλαδή για έναν χρόνο, φωτογραφίζει κάθε ημέρα ένα θέμα, το κοινοποιεί στο διαδίκτυο, ζητάει σχόλια και παρατηρήσεις από τους υπόλοιπους φωτογράφους και επιδίδεται κυριολεκτικά σε ένα καλλιτεχνικό όργιο μοναδικής αισθητικής συνθέτοντας φωτογραφίες που θα ζήλευαν και οι φτασμένοι επαγγελματίες.

Στόχος του να απαθανατίσει πρωτότυπα θέματα, κάθε φωτογραφία να είναι μία ολοκληρωμένη ιστορία μέσα από την οποία να προκαλούνται δυνατά συναισθήματα και έντονες συγκινήσεις. Μοναδικά τοπία, εκφραστικά πρόσωπα, ωραία επιλεγμένες στιγμές, εξαιρετικά χρώματα και ευφάνταστα concepts είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις φωτογραφίες του.

Η κριτική επιτροπή τον ανέδειξε πρώτο στην κατηγορία «Most Creative» και αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες καθόλου άδικα. Δουλειά του έχει δημοσιοποιηθεί σε μεγάλα site του εξωτερικού όπως Photo Vogue, Photofocus, WIVB Channel 4 News, Lens People, The Buffalo News, Yahoo!, Mashable, Flickr, Refinery 29, 2VIDA Magazine, Awake Platform, Viewbug, Rewind Magazine.


Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

David Uzochukwu (ετών 15) – Best Technique

Τον 15χρονο David τον είχαμε παρουσιάσει πριν από καιρό και εμείς, καθώς ήταν το νέο ταλέντο που ψηφίσαμε στο διαγωνισμό.

Ο David Uzochukwu από τη Βιέννη όταν έπιασε στα χέρια του φωτογραφική μηχανή στην ηλικία των δέκα ένιωσε ότι δύσκολα θα καταφέρει να την αποχωριστεί. Έκτοτε φωτογραφίζει, πειραματίζεται και δημιουργεί κάποιες από τις πιο συγκλονιστικές και σουρεαλιστικές φωτογραφίες που έχεις δει ποτέ.

Σκοτεινές και πλήρως ατμοσφαιρικές, γεμάτες ανησυχίες και πόνο, οι σουρρεαλιστικές φωτογραφίες του είναι τόσο ζωντανές που αγγίζουν την ψυχή σου και μπορούν εύκολα να φέρουν δάκρια στα μάτια. Με μία πρωτοφανή ωριμότητα χειρίζεται τα εργαλεία που έχει στα χέρια του και συνθέτει εικόνες σκληρές και δυνατές που κερδίζουν την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου.

Ο ίδιος εξομολογείται: «Μου αρέσει να λέω ιστορίες και να αποκαλύπτω συναισθήματα μέσα από τις εικόνες μου… αυτό που μου αρέσει στη φωτογραφία είναι ότι είναι καθολικές και μπορούν να αγγίξουν κι άλλους ανθρώπους εκτός από αυτόν που τις δημιούργησε. Επιπλέον, είναι συναρπαστικό να μπορείς να κάνεις εικόνα όλα όσα φαντάζεσαι».


Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Wiisa - Strongest Portfolio

Το τρίτο και τελευταίο βραβείο του διαγωνισμού απονεμήθηκε σε δύο φίλες, τη Vanessa Hollander και τη Wilson Philippe, οι οποίες δουλεύουν ως ομάδα κάτω από το ψευδώνυμο Wiisa. Ξεκίνησαν μαζί να εξασκούνται με τη φωτογραφία από την ηλικία των 16 οπότε και απέκτησαν και τις πρώτες φωτογραφικές τους μηχανές ενώ μεγάλωσαν μαζί μέσα από τη φωτογραφία.

Δουλεύουν ως ντουέτο, είναι αχώριστες, έχουν στόχο να κάνουν ταξίδια για να εξερευνούν, φωτογραφικά πάντα, διαφορετικούς πολιτισμούς ενώ η διαφορά τους σε σχέση με τους υπόλοιπους είναι ότι φωτογραφίζουν αποκλειστικά με φιλμ. Το αποτέλεσμα; «Φωτογραφίες που θα σε κάνουν να νοσταλγήσεις εποχές που ποτέ δεν έζησες και μέρη που ποτέ δεν έχεις πάει.»

Επιμένουν στο φιλμ για το απροσδόκητο του αποτελέσματος που πολλές φορές μπορεί να αποκαλύψει μοναδικά διαμάντια, για τα αρνητικά πού λειτουργούν ως το καλύτερο back up καθώς οι σκληροί δίσκοι έρχονται και παρέρχονται, για τη μοναδική αισθητική που δημιουργεί μία αίσθηση νοσταλγίας, για την ονειρική διάσταση που αποκτούν καθώς οι φωτογραφίες με φιλμ δεν είναι απόλυτα καθαρές όπως ακριβώς και τα όνειρα.

Ήδη έχουν ξεκινήσει τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα ενώ έχουν γραφτεί αρκετά αφιερώματα για τα δύο νέα κορίτσια που έχουν αποφασίσει να γυρίσουν τον χρόνο πίσω.





Πηγή: http://www.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.