Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Πυρετώδεις ετοιμασίες για το καρναβάλι της Ξάνθης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντυπωσιακά άρματα και χιλιάδες καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης.

Τις τελευταίες λεπτομέρειες ρυθμίζουν οι διοργανωτές του καρναβαλιού της Ξάνθης για τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση της προσεχούς Κυριακής (22 Φεβρουαρίου), με την οποία θα κορυφωθούν οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, που φέτος συμπληρώνουν μισό αιώνα ζωής.

Την παραμονή της μεγάλης γιορτής θα διοργανωθεί η βραδινή καρναβαλική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τα περίπου τριάντα πληρώματα, αποτελούμενα από περισσότερους από 5.000 καρναβαλιστές, θα ξεκινήσουν το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στις 19.30 από τη διασταύρωση των οδών 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας και θα παρελάσουν χορεύοντας σε ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς. Η παρέλαση θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης αργά το βράδυ, όπου το γλέντι θα συνεχιστεί μ' ένα ξέφρενο πάρτι μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Κορυφαία στιγμή των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών είναι η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της επόμενης ημέρας.

Εντυπωσιακά άρματα και χιλιάδες καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης το μεσημέρι της Κυριακής, με χρώματα και μουσικές να συνοδεύουν τον βασιλιά καρνάβαλο, αλλά και τη βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού.

Μέσω της οδού 28ης Οκτωβρίου, η παρέλαση θα περάσει από την κεντρική πλατεία και θα καταλήξει στον χώρο του γηπέδου του Αθλητικού Ομίλου Ξάνθης, όπου βρίσκονται τα στέκια των συλλόγων - πληρωμάτων. Με τη λήξη της παρέλασης ξεκινάει ένα μεγάλο πάρτι στο πάρκο απέναντι από το γήπεδο, με τη συμμετοχή όχι μόνο των καρναβαλιστών, αλλά και του κόσμου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μετά την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής παρέλασης θα ακολουθήσει το έθιμο "Κάψιμο του Τζάρου", όπως αυτό έχει μετεξελιχθεί στη σημερινή εποχή. Ο Τζάρος είναι ένα ομοίωμα του βασιλιά καρνάβαλου, που καίγεται σε μια μεγάλη φωτιά δίπλα στον Κόσυνθο ποταμό που βρίσκεται στην είσοδο της παλιάς πόλης της Ξάνθης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.