Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Δηλητηρίασαν χρυσαετό στην Κοζάνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δηλητηριασμένο χρυσαετό εντόπισαν ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας - Θράκης (ΚΟΜΑΘ) και ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας, στη διάρκεια έρευνας που έκαναν σε συγκεκριμένη περιοχή στη Βλάστη Κοζάνης, έπειτα από υποψίες κατοίκων της περιοχής για χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Οι θηροφύλακες συνέλεξαν τα δηλητηριασμένα δολώματα που βρήκαν και τον Χρυσαετό ενημερώνοντας ταυτόχρονα και το Δασαρχείο Κοζάνης και, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δασολόγος και διευθυντής της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ Κωνσταντίνος Παπασπυρόπουλος, άμεσα ξεκίνησαν τη διαδικασία για υποβολή μήνυσης κατ' αγνώστου και για καταστροφή δηλητηρίων.





Τα δηλητηριασμένα δολώματα (κομμάτια κρέατος και εντόσθια από κτηνοτροφικά ζώα ποτισμένα πιθανά με γεωργικό φάρμακο - λόγω της έντονης οσμής από δηλητήριο, ήταν διασκορπισμένα σε ακτίνα περίπου 100 μέτρων και κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα δολώματα "επισκέφθηκαν" πολλά είδη της άγριας πανίδας (λύκοι, κορακοειδή, αλεπούδες) από τα ίχνη που παρατηρήθηκαν στο χιονισμένο έδαφος και από την εμφάνιση πολλών κοράκων, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προστίθεται δε ότι "η περιοχή όπου εντοπίσθηκαν τα δολώματα χρησιμοποιείται ως βοσκότοπος από την άνοιξη έως το φθινόπωρο για την βόσκηση βοοειδών ελευθέρας βοσκής. Σύμφωνα με μαρτυρίες παρατηρήθηκαν κατά το περασμένο φθινόπωρο ζημίες από αρκούδες σε βοοειδή. Η περιοχή όπου εντοπίσθηκαν τα δολώματα είναι εντός των ορίων του Καταφυγίου Άγριας Ζωής Λαμπανίτσα".


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.