Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Επίσχεση εργασίας στο «Aqua Spirit» της ΝΕΛ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν εκτελούνται, μέχρι νεοτέρας, τα δρομολόγια του πλοίου.

Σε επίσχεση εργασίας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων προχώρησαν σήμερα τα 25 από τα 35 μέλη του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «AQUA SPIRIT» της ΝΕΛ που πραγματοποιεί από το λιμάνι του Λαυρίου, ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.

Έτσι από σήμερα, μέχρι νεοτέρας, τα δρομολόγια του συγκεκριμένου πλοίου δεν θα εκτελούνται.

Σε επίσχεσης εργασίας θα προχωρήσουν αύριο Παρασκευή και τα πληρώματα των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων «Ταξιάρχης» και «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» των εταιρειών ΝΕΛ και ΛΑΝΕ, αντίστοιχα.

Το «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» πραγματοποιεί το δρομολόγιο από το Λαύριο για Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο, Καβάλα, ενώ το «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» από Πειραιά για Μήλο, Θήρα, Ανάφη, Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Πηγάδια, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Θοδωρής Δρίτσας για το θέμα της μη καταβολής δεδουλευμένων στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας είχε συναντήσεις με ναυτεργατικά σωματεία, τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη.

Εκπρόσωποι της ΝΕΛ, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για το θέμα των δεδουλευμένων οφειλών στα πληρώματα, ανέφεραν ότι αυτή τη στιγμή οφείλονται μισθώματα από εκτέλεση άγονων γραμμών περίπου 2,5 μήνες στην εταιρεία, ενώ η διαχειρίστρια τράπεζα αρνείται να προχωρήσει στη διάθεση ρευστότητας.

Πρόσθεσαν επίσης, ότι θα καταθέσουν σχετικό υπόμνημα προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Στο μεταξύ, στη σημερινή συγκέντρωση των πληρωμάτων των πλοίων της ΝΕΛ στον νέο μώλο της Δραπετσώνας, αποφασίστηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.