Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Τα πέντε μέτρα της τρόικας που απορρίπτει η κυβέρνηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πέντε μέτρα που ζητούσε η τρόικα και περιλαμβάνονταν στο περίφημο mail Χαρδούβελη, αποτελούν τις κόκκινες γραμμές για την ελληνική κυβέρνηση, στη νέα συμφωνία που θα εφαρμοστεί.

Η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό και η νέα μείωση των συνταξιοδοτικών παροχών και του ΕΚΑΣ, η αλλαγή του πλαισίου για τη συνδικαλιστική δράση, η αλλαγή στο πλαίσιο των ομαδικών απολύσεων, η διατήρηση των μη μισθολογικών επιδομάτων και οι αλλαγές στον ΦΠΑ, είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που δεν θα συμπεριληφθούν στη νέα συμφωνία.

Ειδικότερα για το ασφαλιστικό οι δανειστές ζητούσαν:

1. Για όσους έχουν γεννηθεί μετά την 1-1-1975 και έχουν περισσότερα από 15 χρόνια ασφάλισης, αλλά λιγότερα από 20, οι παροχές να συνδεθούν με τις εισφορές τους.

2. Να αυξηθούν τα ελάχιστα ένσημα για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, από 4.500 σε 6.000, ενώ για τους νεοεισερχόμενους στο ασφαλιστικό σύστημα που γεννήθηκαν μετά την 1-1-1975 αυξάνονται σταδιακά.

3. Να καταργηθούν τα ειδικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (πριν από το 62ο ή το 67ο έτος ηλικίας), με καταληκτική ημερομηνία την 1-1-2019. Γι' αυτούς που θα συνταξιοδοτούνταν το 2019, προτείνεται αύξηση του ορίου ηλικίας κατά 2 έτη, ενώ γι' αυτούς που θα συνταξιοδοτούνταν το 2020, προτείνεται αύξηση κατά 4 έτη. Όπως αναφέρεται, το μέτρο αφορά τα λεγόμενα ευγενή ταμεία, μητέρες ανηλίκων και βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.