Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Κουράκης: Χωρίς εξετάσεις από φέτος στα Πειραματικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η εισαγωγή θα γίνει με κλήρωση.

Από φέτος θα καταργηθούν τελικά οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία όπως ενημερώθηκε το newsbeast.gr από το υπουργείο Παιδείας.

Την πληροφορία την έδωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» ωστόσο δημιουργήθηκε αρχικά σύγχυση με τις δηλώσεις του κ. Μπαλτά ο οποίος στην Ολομέλεια της Βουλής δήλωσε «επειδή δεν θέλουμε να αναστατώσουμε τη χρονιά, κρατάμε δυστυχώς τις εξετάσεις και αυτήν τη χρονιά, μέχρι να τελειώσει ο Ιούλιος …και δεν θέλουμε να βάλουμε «πάγο» στην έστω στρεβλή -υπό κάποια έννοια- αυτή φιλοδοξία τους».

Όπως γράψαμε πιο πάνω, σε επικοινωνία που είχε το newsbeast.gr με το υπουργείο Παιδείας για το όλο θέμα μας ενημέρωσαν ότι η κατάργηση των εξετάσεων ισχύει από φέτος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» για το θέμα των εξετάσεων στα σχολεία αυτά δήλωσε ότι εκτός από εκείνα τα Πειραματικά Σχολεία που από τον ιδρυτικό τους νόμο προβλέπεται διαφορετικά σε όλα τα άλλα η εισαγωγή θα γίνει με κλήρωση. Οι γονείς και τα παιδιά μπορούν να είναι ήσυχοι ότι η εισαγωγή δε θα γίνει με εξετάσεις.

Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr η εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία θα γίνεται με κλήρωση όπως άλλωστε ίσχυε κατά το παρελθόν και όπως ήταν η προεκλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κουράκης στο τέλος της ραδιοφωνικής του συνέντευξης «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» τόνισε για ακόμη μια φορά ότι από φέτος θα γίνει η κατάργηση των εξετάσεων. «Οι γονείς που ετοιμάζονταν να στείλουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια, να τα εγκαταλείψουν. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματά τους κάπου αλλού, να πάρουν βιβλία στα παιδιά τους, εκδρομές ή οτιδήποτε. Τον Μάιο, Ιούνιο οι εξετάσεις δε θα γίνουν, θα εισαχθούν στα Πειραματικά και Πρότυπα όπως λέγονταν μέχρι τώρα ακόμα με κλήρωση» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.