Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Αυξητική γάμπας: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η λεπτή αλλά και η στραβή γάμπα ήταν μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε ένα πρόβλημα που φάνταζε σχεδόν αδύνατο να λυθεί. Οι λύσεις που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν μέσω ενέσιμων θεραπειών όπως για παράδειγμα υαλουρονικού οξέως, μια μέθοδος παροδική και αρκετά δαπανηρή για το σχετικά λίγο χρονικό διάστημα που διαρκούσε το αποτέλεσμά της.

Από το 2003 και μετά χρησιμοποιώ το λίπος με τα βλαστοκύτταρα που είναι μια καλή λύση, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει αρκετό λίπος σε κάποια άλλη περιοχή του σώματος, από όπου το παίρνω και το τοποθετώ στις γάμπες. Πρέπει να γίνουν το λιγότερο δύο επεμβάσεις καθώς ένα μεγάλο μέρος από το μεταμοσχευμένο λίπος (50%) απορροφάται.

Η μόνιμη λύση έρχεται από τη Βραζιλία και είναι τα ενθέματα σιλικόνης (όπως αυτά που χρησιμοποιούμε στο στήθος). Τα ενθέματα αυτά είναι στο σχήμα της γάμπας και διατίθενται σε πολλαπλά μήκη και σχήματα ανάλογα με την κνήμη του/της ενδιαφερομένου/ης.

Από το 2004 και μετά έχω τοποθετήσει πάρα πολλά ενθέματα στις γάμπες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία, χωρίς να παρουσιάστηκε ποτέ κάποιο πρόβλημα ως τώρα. 


Τα ενθέματα δίνουν εγγύηση εφόρου ζωής.

Η επέμβαση μπορεί να γίνει με επισκληρίδιο ή με υπνοχάλαση και διαρκεί περίπου 50-60 λεπτά. Η τομή είναι μόλις τρία εκατοστά και γίνεται ακριβώς μέσα στην πτυχή της κλείδωσης έτσι που να μην φαίνεται καθόλου. Το ίδιο βράδυ ο ασθενής είναι στο σπίτι του και το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να φοράει τις ειδικές ελαστικές κάλτσες. Το ράμμα είναι απορροφήσιμο και δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί.

Οι ασθενείς που επέλεξαν να κάνουν αυτή την επέμβαση είναι πολύ ευτυχισμένοι με αυτήν τους την απόφαση, για το φυσικό αλλά κυρίως το μόνιμο αποτέλεσμα που έχει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.