Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Σε 100 δόσεις η ρύθμιση για τα χρέη που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2014

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Aνάσα σε χιλιάδες οφειλέτες που είχαν χρέη στο δημόσιο έως τέλη Δεκεμβρίου δίνει το Υπουργείο Οικονομικών με τη νέα ρύθμιση που ετοιμάζει.

Στη ρύθμιση που θα κατατεθεί στη βουλή την ερχόμενη εβδομάδα θα προβλέπεται ότι θα περιλαμβάνονται χρέη προς το Δημόσιο που έχουν λήξει στις 31-12-2014, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε μεγαλύτερο αριθμό φορολογουμένων να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Στην ισχύουσα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όσοι είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 30-9-2014.

Η νέα ρύθμιση,θα προβλέπει την δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις για όλους τους οφειλέτες, δηλαδή ακόμη και γι’ αυτούς που χρωστούν πάνω από 15.000 ευρώ, για τους οποίους ισχύει σήμερα η δυνατότητα αποπληρωμής έως και σε 72 δόσεις. Επίσης, η νέα ρύθμιση θα ισχύει και για όσους οφείλουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, οι οποίοι αυτή τη στιγμή εξαιρούνται.

Επίσης θα καταργηθεί και το διαρκές αυτόφωρο για όσους χρωστούν στο Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι η μη πληρωμή ληξιπρόθεσμου χρέους προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών αποτελεί διαρκές αυτόφωρο που σημαίνει σύλληψη και άμεση παραπομπή του οφειλέτη στη δικαιοσύνη εφόσον εντοπισθεί από τις αρχές.

Το Υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει πως τα σημειώματα που εστάλησαν από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), προέρχονται από το αυτοματοποιημένο σύστημα, το οποίο στέλνει κάθε μήνα σημειώματα με πανομοιότυπο περιεχόμενο καθ’ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης των 100 δόσεων και για την αποστολή των οποίων δεν χρειάζεται και δεν δόθηκε οποιαδήποτε εντολή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.