Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

“CSI” θα γίνει η ΕΛ.ΑΣ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη συλλογή DNA από τους αλλοδαπούς που συλλαμβάνονται προχωρά η ΕΛΑΣ, προκειμένου να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη τράπεζα δεδομένων γενετικού υλικού στα Βαλκάνια και να αποφύγει έτσι στο μέλλον άλλον έναν «αόρατο» Armben Bako.

Η ένοπλη επίθεση και ο τραυματισμός 11 θαμώνων νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στο Μικρολίμανο, τον προπερασμένο μήνα, με καθ’ ομολογίαν δράστη τον προφυλακισμένο Αλβανό κακοποιό Armben Bako, που αν και είχε ενεργό ποινική δράση παρέμενε «αόρατος» για τις αστυνομικές αρχές, αποτέλεσαν την αφορμή για την επίσπευση της διαδικασίας λειτουργίας τράπεζας δεδομένων DNA στην ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθετική διάταξη, έχει δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας και τήρησης βάσης δεδομένων DNA, έπειτα από λήψη γενετικού υλικού, καθώς και συλλογής βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και συστήματα ασφαλείας, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ταυτοποίηση ενός προφίλ στη βάση δεδομένων μπορεί να συνδέσει διαφορετικές υποθέσεις και πολλές φορές να οδηγήσει στη σύλληψη κατ’ εξακολούθηση εγκληματιών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.