Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ελάχιστοι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί στον ΟΑΕΔ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξετάζεται η ένταξη των μαθητών του στους δικαιούχους μειωμένου εισιτηρίου.

Ελάχιστο είναι το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό του ΟΑΕΔ καθώς μετά τις μονιμοποιήσεις που έγιναν με το Ν.2190/1994 δεν διορίσθηκαν εκπαιδευτικοί στον Οργανισμό. Η κατάσταση επιδεινώνεται από τις συνεχείς αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης ενώ το 2014 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 111 εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με απάντηση του κ.Βρούτση για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του Οργανισμού προσλήφθηκαν και φέτος μετά από προκήρυξη, ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί πολλών ειδικοτήτων. Η καθυστέρηση της πρόσληψης ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού τη φετινή σχολική περίοδο οφείλεται στο γεγονός ότι για τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων των υποψηφίων ωρομισθίων εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η διαδικασία της ηλεκτρονικής αίτησης και όπως για κάθε ηλεκτρονική εφαρμογή που υλοποιείται για πρώτη φορά, προκύπτουν μικρές καθυστερήσεις.

Ο διορισμός μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού βρίσκει σύμφωνο τον ΟΑΕΔ για να καλύψει τις αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Όσον αφορά το σύστημα της Μαθητείας ο κ. Βρούτσης κάνει γνωστό ότι η περαιτέρω βελτίωσή του καθώς και η πρακτική άσκηση των σπουδαστών είναι αντικείμενο της μελέτης που βρίσκεται σε εξέλιξη στα πλαίσια Αναδιάρθρωσης του Οργανισμού.

Ως προς τη δωρεάν μεταφορά των σπουδαστών ο υπουργός ενημερώνει ότι ο Οργανισμός εξετάζει το ενδεχόμενο ένταξης των μαθητών του στους δικαιούχους μαθητές μειωμένου εισιτηρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.