Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Αποτελεσματικοί τρόποι για να μειώσετε τις ρυτίδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η γήρανση της επιδερμίδας είναι ένα φαινόμενο με πολλές αιτιολογίες για την οποία ευθύνονται τόσο εσωτερικοί παράγοντες (γονίδια-κληρονομικότητα), όσο και εξωτερικοί παράγοντες (έκθεση στον ήλιο, κάπνισμα).

Το υαλουρονικό οξύ που όλοι έχουμε στην επιδερμίδα μας είναι το συστατικό αυτό που συγκρατεί το νερό της επιδερμίδας και με την πάροδο του χρόνου ελαττώνεται. Το δέρμα επομένως, με την πάροδο του χρόνου χάνει σιγά σιγά ποσότητα νερού, με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται και να χάνει την ελάστικότητά του.

Οι ρυτίδες που σχηματίζονται είναι 2 ειδών:

- Οι δυναμικές ή ρυτίδες έκφρασης οι οποίες είναι στο άνω μέρος του προσώπου (μέτωπο) και αντιμετωπίζονται πιο καλά με βοτουλινική τοξίνη (Botox) και

- Οι στατικές που προκαλούνται από απώλεια όγκου και αφορούν κυρίως το μέσο και κάτω πρόσωπο και αντιμετωπίζονται κυρίως με την χρήση εμφυτευμάτων.

Από τα διάφορα εμφυτεύματα που κυκλοφόρησαν στο παρελθόν και κυκλοφορούν μέχρι σήμερα αυτά που έχουν επικρατήσει είναι αυτά με κύριο συστατικό τους το Υαλουρονικό οξύ γιατί είναι ένα φυσικό όχι ζωικό συστατικό που δεν προκαλεί αλλεργίες. Υπάρχουν γενικά τέσσερεις τύποι υαλουρονικού οξέος από το πολύ αραιό που χρησιμοποιείται σαν μεσοθεραπεία για ενυδάτωση στο πρόσωπο, λαιμό και άκρες χείρες, λίγο πιο πυκνό για τις πρώτες ήπιες ρυτίδες, μεσαίας πυκνότητας για τις πιο βαθειές και πολύ πυκνό διάλυμα για να δώσουμε όγκο.

Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 15 λεπτά και λόγω χρήσεως τοπικού αναισθητικού είναι σχεδόν ανώδυνη. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε 9-12 μήνες.

Επειδή πολύ συζήτηση γίνεται τον τελευταίο καιρό για το πόσιμο υαλουρονικό οξύ ή σε δισκία να πω πως δεν προσφέρει καμμία βοήθεια, κάτι που τεκμηριώνεται ιατρικά με πολλές δημοσιεύσεις σε έγκυρα δερματολογικά περιοδικά.

Επίσης με την ευκαιρία να πω πως αρκετοί ασθενείς έρχονται στα ιατρεία μας με αρνητική διάθεση απέναντι στα εμφυτεύματα κυρίως λόγω κακών εικόνων που όλοι έχουμε και οφείλονται στην τοποθέτηση κακών εμφυτευμάτων ή κακών τεχνικών. Μία φωτογραφία και παράλληλα η εξήγηση της διαδικασίας βοηθάει πολύ.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.