Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Τι ισχύει για την γιορτή Τριών Ιεραρχών στα φροντιστήρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θολό το τοπίο σχετικά με τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης.

Γιορτή και όχι αργία, όπως έχει γράψει το newsbeast.gr, είναι από φέτος η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Μάλιστα το υπουργείο Παιδείας απέστειλε εγκύκλιο προς Γυμνάσια και Λύκεια με την οποία υπενθυμίζει ότι βάσει της με αρ. πρ. 95567/Γ2/20-06-2014 (Β΄ 1861) Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Ρύθμιση μαθητικών θεμάτων» : «Για το σχολικό έτος 2014-2015 η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα».

Όσον αφορά τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών σε ενημέρωση που είχαμε από το υπουργείο Παιδείας μάς αναφέρθηκε ότι υπάρχει ΦΕΚ του 1983 που ορίζει την εορτή των Τριών Ιεραρχών ως αργία.

Αν και από φέτος η εορτή των Τριών Ιεραρχών δεν θεωρείται αργία ακόμα και για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μάς ενημέρωσαν από το Υπουργείο ότι επαγωγικά δεν προκύπτει ότι θα γίνουν μαθήματα στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών.

Σύμφωνα με ενημέρωση του newsbeast.gr θολό είναι το τοπίο σχετικά με τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής μας δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν τα φροντιστήρια θα λειτουργήσουν την ημέρα των Τριών Ιεραρχών. Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες μέρες σχετικά με την πρόταση που θα κάνει προς τα μέλη του.

Ο κ. Νικολάου εξέφρασε τον προβληματισμό του καθώς πλέον η εορτή των Τριών Ιεραρχών δεν αποτελεί αργία για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπως το προηγούμενο έτος αλλά σχολικά εορτή. Όπως σημειώσαμε ο Σύλλογος δεν έχει λάβει απόφαση.

Στην ίδια κατεύθυνση με τον κ. Νικολάου ήταν οι δηλώσεις του κ. Βλούχου. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Λάρισας μας δήλωσε ότι ο χαρακτηρισμός της εορτής των Τριών Ιεραρχών ως σχολική εορτή και όχι ως αργία δημιουργεί προβληματισμό και ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθεί απόφαση.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Καρδίτσας, κ. Δασκαλόπουλος μας ανέφερε ότι η τάση στην περιοχή του είναι να λειτουργήσουν τα φροντιστήρια την ημέρα των Τριών Ιεραρχών. Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει για το όλο θέμα την επόμενη εβδομάδα.

To συμπέρασμα που εξάγεται από την επικοινωνία που είχε το newsbeast με αρκετούς φροντιστές Μέσης Εκπαίδευσης είναι ο προβληματισμός για το αν θα λειτουργήσουν τα φροντιστήρια ενώ διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει ενιαία γραμμή. Νεότερα θα υπάρχουν την επόμενη εβδομάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.