Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΔΝΤ: Ανησυχητικά υψηλά τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε όλες τις χώρες η ανεργία πέφτει ενώ στη Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει σε ανησυχτικά υψηλά επίπεδα επισημαίνει ο σύμβουλος του τμήματος ερευνών του ΔΝΤ, κ. Πρακάς Λουνγάνι.

Όπως αναφέρει χαρακτηρστικά στην Ελλάδα το ποσοστό της ανεργίας και απέχει ... μίλια από το προ κρίσης επίπεδο (σ.σ. κοντά στο 25% φέτος έναντι 7-8% προ κρίσης).

Το ποσοστό των μη απασχολούμενων υποχώρησε στο 5,6% το 2014, όπως ήταν το 2007, ένα χρόνο πριν την ύφεση, σημειώνει ο ίδιος σε ειδικό σημείωμα του. Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα οι άνεργοι συνεχίζουν να αποτελούν το 25% του εργατικού δυναμικού, υπενθυμίζει ο κ. Λουνγκάνι.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εργασιακή και κοινωνική κατάσταση στην Ε.Ε. στη χώρα μας καταγράφεται βραδεία αύξηση της απασχόλησης, με ρυθμούς χαμηλότερους από το προσδοκώμενο.

Η έκθεση τονίζει ότι η επιστροφή στα "προ κρίσης επίπεδα ανεργίας" συντελείται με βραδύτερους από το προσδοκώμενο ρυθμούς.
«Παρά το γεγονός ότι η απασχόληση κινείται πλέον θετικά, η αύξησή της παραμένει υπερβολικά μικρή και υπερβολικά βραδεία. Ιδίως η μακροχρόνια ανεργία εξακολουθεί να αποτελεί καίρια πρόκληση για την Ε.Ε.. Με την επενδυτική επίθεση ύψους 315 δισ. ευρώ που εξαπολύουμε, φιλοδοξούμε να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας», δήλωσε η επίτροπος, αρμόδια για θέματα απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων, Μάριαν Τίσεν.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.