Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Σιέρα Λεόνε: Μειώθηκαν τα νέα κρουσμάτα του Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του Έμπολα στις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία "μειώθηκε πραγματικά", γεγονός που συνιστά "ένα πρώτο αισιόδοξο στοιχείο", ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

"Η μείωση αυτή είναι πραγματική, όμως δεν σημαίνει ότι η μάχη τελείωσε", τόνισε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Τάρικ Γιαζάρεβιτς. Είναι όμως "μια πρώτη θετική ένδειξη" και "το αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες", σημείωσε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Σιέρα Λεόνε ωστόσο, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ένας νοσηλευτής του Ερυθρού Σταυρού πέθανε την Τρίτη από τον Έμπολα στην επαρχία Κενέμα, όπου εδώ και 37 ημέρες δεν είχε καταγραφεί κανένα κρούσμα της ασθένειας.

Ο θάνατος του νοσηλευτή ανακοινώθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου και επιβεβαιώθηκε από επίσημες πηγές της Σιέρα Λεόνε.

Ο άνδρας αυτός εργαζόταν στο κέντρο υγείας όπου περιθάλπονται ασθενείς με Έμπολα στην Κενέμα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι έπασχε από την ασθένεια και οι 29 άνθρωποι που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να διαπιστώσουν εάν ο νοσηλευτής προσβλήθηκε από τον ιό στο χώρο εργασίας του και πώς έγινε αυτό. Ο Δρ. Μοχάμεντ Βάντι, εκπρόσωπος των υγειονομικών υπηρεσιών στην Κενέμα, διευκρίνισε ότι η οικογένεια και οι συνεργάτες του άνδρα έχουν τεθεί σε καραντίνα για τις επόμενες 21 ημέρες.

Στην Κενέμα, μια επαρχία που βρίσκεται ολόκληρη σε καραντίνα από τον περασμένο Αύγουστο, δεν είχε αναφερθεί κανένα κρούσμα του Έμπολα μετά την 6η Δεκεμβρίου 2014.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.