Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Βίντεο σοκ με την τιμωρία του μπλόγκερ Μπανταουί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το «δεύτερο μέρος» της έκτισης της ποινής του ήταν υποχρεωμένος να υποστεί δημόσια ο μπλόγκερ της Σαουδικής Αραβίας Ραίφ Μπανταουί που έχει καταδικαστεί συνολικά σε 1.000 βουρδουλιές και 10 χρόνια φυλάκισης για «ασέβεια στο Ισλάμ».

Βίντεο σοκ με την τιμωρία του μπλόγκερ Μπανταουί

Κάθε Παρασκευή τον οδηγούν σε κεντρική πλατεία στη Τζέντα μπροστά στο τζαμί Al-Jafali και τον χτυπούν μπροστά σε κοινό, 50 βουρδουλιές. Κρυμμένος πίσω από πλάτες, κάποιος τόλμησε να βιντεοσκοπήσει με το κινητό του τις βουρδουλιές και το βίντεο δημιουργεί αποτροπιασμό.

Ο 31χρονος Σαουδάραβας έχει καταδικαστεί επειδή στο μπλογκ του Liberal Saudi Network ασκούσε κριτική στη θρησκευτική αστυνομία της χώρας και σε ορισμένους απαρχαιωμένους κανόνες του Ισλάμ, ζητώντας ελευθερία του λόγου και ανεξιθρησκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σαουδική Αραβία έστειλε την περασμένη Κυριακή το νούμερο 2 του διπλωματικού σώματος, τον Nizar al-Madani, στη διαδήλωση του Παρισιού μετά από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών.



Το βίντεο εστάλη και στη Διεθνή Αμνηστία με το εξής σημείωμα:

«Ο Ραέφ οδηγήθηκε με λεωφορείο από τη φυλακή στην πλατεία, στη μέση του πλήθους και τον κρατούσαν περίπου 8 ή 9 αστυνομικοί. Είχε χειροπέδες και δεμένα πόδια, αλλά το πρόσωπό του δεν ήταν καλυμμένο. Όλοι μπορούσαν να τον δουν. Γονάτισε, και μετά σηκώθηκε όρθιος. Φορούσε ένα παντελόνι και ένα πουκάμισο. Ένας αστυνομικός πήγε από πίσω του και με ένα τεράστιο ξύλο άρχισε να τον βαράει. Ο Ραέφ σήκωσε το πρόσωπο στον ουρανό, έκλεισε τα μάτια και λύγισε την πλάτη. Ήταν σιωπηλός, αλλά έβλεπε κανείς στο πρόσωπο και στο σώμα του ότι υπέφερε τρομερά. Ο αστυνομικός χτύπησε τον Ραέφ στην πλάτη και στα πόδια, μετρώντας 50 βουρδουλιές. Η τιμωρία κράτησε περίπου πέντε λεπτά. Όταν τελείωσε, το πλήθος φώναξε "Allah akbar! Allah akbar!" λες και ο Ραέφ είχε υποστεί κάθαρση. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με το λεωφορείο στη φυλακή. Η σκηνή διήρκησε περίπου μισή ώρα συνολικά».



Η Ensaf Haidar, η σύζυγος του μπλόγκερ έχει διαφύγει στο Μόντρεαλ του Καναδά με τα τρία παιδιά τους.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.