Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

«Κάντε παιδιά, για να συνεχίσουν να λειτουργούν οι δομές»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η περίεργη «συμφωνία» των τοπικών αρχών μιας πόλης της Δανίας με τους κατοίκους
.
Οι κάτοικοι μιας αγροτικής πόλης της Δανίας συμφώνησαν να… προσπαθήσουν να κάνουν περισσότερα παιδιά μέσα στα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τις τοπικές αρχές προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών.

Οι κάτοικοι της πόλης Thisted προχώρησαν σε αυτήν την, ομολογουμένως, ασυνήθιστη συμφωνία με τις Αρχές, οι οποίες από την πλευρά τους υποσχέθηκαν να κρατήσουν ανοιχτά τα σχολεία, νηπιαγωγεία και άλλες εγκαταστάσεις αν οι γονείς κάνουν αρκετά παιδιά για να τις… γεμίσουν.

Η Δανία βιώνει ήδη μια μείωση στα ποσοστά γεννητικότητας, με 1,7 παιδιά να γεννιούνται κατά μέσο όρο σε κάθε οικογένεια. Το ποσοστό αυτό στην πόλη Thistead, που έχει πληθυσμό κάτι λιγότερο από 14.000 κατοίκους, πέφτει στο 1,6.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού Independent, ο Lars Sloth διοικητής του τοπικού συμβουλίου, σχολίασε ότι η ασυνήθιστη αυτή συμφωνία κρίθηκε απαραίτητο να γίνει προκειμένου να διατηρηθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός νέων ανθρώπων στην πόλη, καθώς πολλοί επιλέγουν να φύγουν για τις σπουδές τους στο πανεπιστήμιο και δεν επιστρέφουν μετά την ολοκλήρωσή τους.

«Ακούγεται περίεργο, όμως έπρεπε να κάνουμε κάτι για να σώσουμε την πόλη μας και να κρατήσουμε έναν αριθμό νέων ανθρώπων στην κοινότητα» είπε ο ίδιος μιλώντας στον Guardian, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι της πόλης ήταν «πολύ ενθουσιασμένοι» με το νέο σχέδιο, ιδιαίτερα τα νεότερα ζευγάρια. «Η απειλή του κλεισίματος σχολείων δεν υπάρχει πια. Μας μένει να βρούμε πώς θα ελέγχουμε το σχέδιο αυτό και να δούμε πόσα παιδιά θα καλωσορίσουμε από εδώ και στο εξής» κατέληξε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.