Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

«Υπάρχουν καμιά δεκαριά νεκροί ακόμα στην Αμφίπολη»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Όλγα Παλαγγιά τονίζει ότι ο τάφος έγινε για τη γυναίκα και το νεογνό.

Από διαφορετικούς αιώνες προέρχονται οι σκελετοί που εντοπίστηκαν μέσα στον τύμβο Καστά και σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται μεταξύ τους η Ολυμπιάδα, δήλωσε η αρχαιολόγος, καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Όλγα Παλαγγιά, η οποία εκτίμησε ότι υπάρχουν «καμιά δεκαριά νεκροί ακόμη».Η κυρία Παλαγγιά δήλωσε πως με βάση την ανακοίνωση για τα 550 οστά εκ των οποίων εξετάστηκαν τα 157 και πρέπει να μελετηθούν άλλα 400, προκύπτει πως «πρέπει να υπάρχουν καμιά δεκαριά νεκροί ακόμα στον τάφο. Μας λείπουν άλλοι δέκα» τόνισε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Ο τάφος πρέπει να δημιουργήθηκε για πρώτη φορά περίπου τον 4ο αιώνα, μετά καταστράφηκε, και τον 1ο π.χ. αιώνα, χρησιμοποιήθηκε ξανά από τους Ρωμαίους, μετά τη μάχη των Φιλίππων που είχε γίνει στην περιοχή της Αμφίπολης», δήλωσε η αρχαιολόγος.

«Αρχικά ο τάφος έγινε για τη γυναίκα και το νεογνό και ήταν ένας τυπικός μακεδονικός τάφος της εποχής. Στη συνέχεια έγινε μεγαλοπρεπής από τους Ρωμαίους όταν τον ξαναχρησιμοποίησαν» δήλωσε.

Για την περίπτωση να βρίσκεται εκεί η Ολυμπιάδα, η κυρία Παλαγγιά ήταν κατηγορηματική: «Αποκλείεται να είναι η Ολυμπιάδα. Γνωρίζουμε ότι δολοφονήθηκε και ετάφη στην Πύδνα. Μάλιστας έχουν βρεθεί τρεις επιγραφές που το μαρτυρούν. Μια που γράφει εδώ είναι ο τάφος της Ολυμπιάδας και άλλες δύο από γειτονικούς τάφους που τους συνδέουν με αυτόν της Ολυμπιάδας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.