Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Αυτός ήταν ο πρώτος ασθενής με Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από πού και από ποιόν ξεκίνησε το νέο ξέσπασμα του φονικού ιού.

Ερευνητές πιστεύουν ότι βρήκαν τον «ασθενή μηδέν», που ευθύνεται -κατά μια έννοια -για το ξέσπασμα και την εξάπλωση του ιού που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς και δημιούργησε μια παγκόσμια ανησυχία.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό EMBO Molecular Medicine, η πηγή ήταν ένα δίχρονο αγόρι από το Meliandou της Γουινέα, το οποίο προφανώς έπαιξε γύρω από ένα δέντρο που ήταν το «σπίτι» μιας αποικίας νυχτερίδων.

Το αγόρι προσβλήθηκε από τη νόσο και πέθανε το Δεκέμβριο του 2013. Η οικογένειά του μολύνθηκε επίσης και στη συνέχεια διαδόθηκε στο χωριό του και από εκεί στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε, τη Νιγηρία, το Μάλι και τη Σενεγάλη.

«Σύμφωνα με τα ευρήματά μας, οι νυχτερίδες ήταν η πηγή της νέας επιδημίας του Έμπολα…», έγραψαν μεταξύ άλλων οι ερευνητές.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι νυχτερίδες της υπο-οικογένειας Pteropodinae που αφθονούν στα αφρικανικά δάση θεωρείται ότι μεταφέρουν τον ιό, χωρίς να προσβάλλονται από αυτόν.

Επίσης, σχετικές έρευνες έδειξαν ότι ο ιός μπορεί να μεταφερθεί και από το γένος των νυκτερίδων tadarida, υποδηλώνοντας ότι οι νυχτερίδες είναι πηγή του ιού. Ο ιός Μάρμπουργκ, που σχετίζεται με τον Έμπολα, βρέθηκε επίσης στην υπο-οικογένεια Pteropodinae στην Ουγκάντα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.