Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Γερνάει η Ισπανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μείωση ρεκόρ των γεννήσεων καταγράφηκε στην χώρα το 2014.

Το 2014 ο εκτιμώμενος αριθμός των γεννήσεων στην Ιαπωνία έπεσε στο 1,001 εκατομμύριο, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα αυτή ο πληθυσμός της οποίας γερνά, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η Ιαπωνία καταγράφει αρνητικό ρεκόρ στον αριθμό των γεννήσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, 1,269 εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν το 2014, αριθμός που παρουσιάζει αύξηση για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, που κάνει λόγο για περιθώριο λάθους χιλίων νεογέννητων, ο αριθμός των γεννήσεων ενδέχεται στην πραγματικότητα να είναι μικρότερος του ενός εκατομμυρίου. Τα οριστικά στατιστικά στοιχεία θα δοθούν αργότερα στη δημοσιότητα.

Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί διότι «ο αριθμός των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία μειώνεται», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Η γήρανση του πληθυσμού είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την πολιτική τάξη της Ιαπωνίας, η οποία καλείται να λύσει μια δύσκολη εξίσωση: τη χρηματοδότηση των συντάξεων από ένα συνεχώς μειούμενο αριθμό εργαζόμενων για έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό συνταξιούχων.

Τον Απρίλιο η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι ο πληθυσμός της Ιαπωνίας μειώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και ότι οι ηλικιωμένοι αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τέταρτο των κατοίκων.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης γεννητικότητας είναι 1,4 παιδί ανά γυναίκα, την ώρα που χρειάζονται 2,1 παιδιά ανά γυναίκα για να διασφαλιστεί η ανανέωση των γενιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.