Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

«Ξέρω ότι είναι νεκρός, του έκοψα το λαιμό»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η συγκλονιστική μαρτυρία 19χρονου που δολοφόνησε 14χρονο διαδικτυακό του φίλο.

Ο 19χρονος Lewis Daynes καταδικάστηκε σε ισόβια καθώς κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 14χρονου Breck Bednar πέρυσι το Φεβρουάριο.

Τα δύο παιδιά είχαν γνωριστεί μέσω διαδικτύου, εξαιτίας μιας ομάδας παιχνιδιού στην οποία συμμετείχε ο 14χρονος Breck, και την οποία διηύθυνε ο 19χρονος Lewis από το διαμέρισμά του στο Έσεξ. Ο 19χρονος έμενε μόνος του, όταν η μητέρα του αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα για άγνωστο προορισμό και ο πατέρας του ανέλαβε την κηδεμονία του.

Η συνάντηση είχε κανονιστεί και ο άτυχος νεαρός ειδοποίησε τους γονείς του πως θα βρισκόταν με έναν διαδικτυακό του φίλο. Οι δυο τους συναντήθηκαν στο διαμέρισμα του Lewis Daynes και μάλιστα παρήγγειλαν και φαγητό, σύμφωνα με τη Mirror.

«Με ψυχρή φωνή», όπως αποκάλυψε κατήγορος, ο Lewis Daynes δήλωσε πως ο Breck Bednar επιχείρησε να αυτοκτονήσει, και την ώρα που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, τον μαχαίρωσε κατά λάθος. Μετά το μοιραίο χτύπημα, ο Lewis έστειλε φωτογραφίες του άψυχου σώματος του μικρού Breck σε τουλάχιστον δυο φίλους του και μάλιστα ήρθε σε επαφή με μέλη της ομάδας παιχνιδιού για να ενημερώσει για το θάνατο του άτυχου νεαρού. Ο 19χρονος, στη συνέχεια πλύθηκε, άλλαξε ρούχα και τηλεφώνησε στην αστυνομία.


Breck Bednar

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ο 19χρονος είχε κόψει το λαιμό του 14χρονου με τρόπο ώστε ο θάνατος ήρθε ταχύτατα. Όταν έφτασαν οι άνδρες της αστυνομίας, ο δράστης τούς είπε: «Κοιτάξτε, ξέρω ότι είναι νεκρός, τον μαχαίρωσα στην βασική αρτηρία στο λαιμό».

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, αποκάλυψε πως ο Lewis πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ, που «επηρεάζει την ικανότητά του να παίρνει σωστές αποφάσεις».

Κατά τη διάρκεια της δίκης υπήρξε και η κατηγορία πως το έγκλημα, μπορεί να είχε ερωτικά αίτια. Τόσο ο κατηγορούμενος όσο και ο συνήγορος υπεράσπισής του, αρνήθηκαν αυτή την κατηγορία, καθώς όπως έδειξε και η ιατροδικαστική έρευνα, το τραύμα δεν έγινε από την πίσω πλευρά, με τρόπο που να υποδηλώνει κάποια σεξουαλική πράξη.

Τέλος το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπήρχαν αρκετές αποδείξεις για να υποστηριχτεί η άποψη περί ερωτικών αιτίων, ούτε ακόμα το ενδεχόμενο ο 19χρονος να είχε προσχεδιάσει την πράξη του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.